dinsdag 2 april 2024 / Categorieën: Recepten Door @outstandingvegan RECEPT: SOUS-VIDE PEREN MET VANILLE YOGHURT Probeer eens gekarameliseerde sous vide peren uit de WMF Lono Sous Vide Cooker Pro! Sous vide zorgt voor gelijkmatige garing door constante en zeer precieze temperatuur regeling. Zo behoudt de peer de bite en worden de smaken dankzij de luchtdichte sealing van kaneel, vanille en citrus perfect behouden. DIT HEB JE NODIG Voor 4 personen Voor de peertjes 4 peren 1 kaneelstokje 1 vanillestokje 2 eetlepels veganistische boter 2 eetlepels agavesiroop Schil van 1 citroen WMF Lono Sous Vide Cooker Pro WMF Lono Vacuüm Sealer Voor de yoghurt 200 gram ongezoete kokosyoghurt Zaden van 1 vanillestokje 2 eetlepels kokossuiker ZO MAAK JE HET Voor de peertjes Schil de peren en snijd ze doormidden. Verwijder het middengedeelte samen met de zaden. Snijd het vanillestokje doormidden en verwijder met behulp van een mes of lepel de zaadjes en bewaar ze voor later. Doe de peren in een sous-videzak, voeg de vanillestokjes en het peultje toe, evenals het peultje dat voor de yoghurt wordt gebruikt. Voeg de kaneel, vegan boter en agavesiroop toe. Rasp een citroen en sluit de zak vacuüm met de sealer. Plaats de zak gedurende 20 minuten in water van 90°C in je WMF Lono Sous Vide Cooker Pro. Als je geen sous vide machine hebt, kun je een diepvrieszakje en een pan met water gebruiken en kun je de temperatuur in de gaten houden met een thermometer. Als alternatief kun je de peren en de rest van de ingrediënten in een pan doen en onder water zetten. Breng aan de kook en laat sudderen tot het vruchtvlees gaar is. Voor de yoghurt Voeg in een kom de yoghurt met de suiker toe. Snij een vanillestokje doormidden en verwijder de zaadjes. Voeg de zaden alleen toe aan het yoghurt-suikermengsel en roer krachtig. Zet in de koelkast. Serveer de sous vide peertjes samen met de yoghurt. Vorige artikel RECEPT: BRIE CRÈME Volgende artikel RECEPT: GROENE ASPERGES MET KRUIDENMAYONAISE Beoordeel dit artikel: 2.2
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019