maandag 15 april 2024 / Categorieën: Recepten RECEPT: GROENE ASPERGES MET KRUIDENMAYONAISE Verwelkom het aspergeseizoen in stijl met deze groene asperges, gekroond met zijdezachte kruidencrème van spinazie en delicate bloesems. Hét ultieme lente gerecht, welke je zo op tafel zet dankzij de WMF Kult X Staafmixer. DIT HEB JE NODIG Voor de asperges: 8 groene aspergesperen Olijfolie Citroen Zout Voor de kruidenolie: 200 g kruiden (dille, peterselie, bieslook, basilicum, spinazie) 400 ml koolzaadolie 50 g spinazie voor de puree WMF Kult X Staafmixer Voor de mayonaise: 1 ei 1 theelepel mosterd 1 theelepel fijn gepureerde spinazie 1 theelepel. citroensap Zout Peper 1 snufje suiker WMF Kult X Staafmixer Voor de afwerking: Eetbare bloemen Klaverzuring, kruiden Diverse spruiten 1 theelepel matchapoeder ZO MAAK JE HET Voor de kruidenolie: Blancheer de kruiden en spinazie ca. 10 seconden, onmiddellijk afspoelen met ijswater en droog centrifugeren met een slacentrifuge. Pureer voor de puree de spinazie fijn met de WMF Kult X Staafmixer en zet opzij. Hak de resterende kruiden fijn en meng ze samen met 100 ml kruidenolie, eerst langzaam, daarna snel. Voeg langzaam de resterende kruidenolie toe. Giet alles in een pot met schroefdop en zet het een nacht in de koelkast. Filtreer de volgende dag door een zeef. Voor de mayonaise: Doe het ei, de citroen, de mosterd, het zout, de peper, de suiker, de spinaziepuree en de kruidenolie in de staafmixer kan. Zet de staafmixer helemaal op de bodem in het mengsel, mix en trek heel langzaam omhoog. Ga door tot er een mayonaise ontstaat. Breng de mayonaise op smaak, doe het in een spuitzak en laat afkoelen. Voor de asperges: Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges, bak ze kort in een beetje olijfolie, breng op smaak met zout, voeg een paar scheutjes citroen toe en laat afkoelen. Voor de afwerking: Leg 2 asperges op het bord en spuit met een spuitzak de kruidenmayonaise erop en garneer met de bloemen, klaverzuring en spruitjes. Versier het bord met een beetje mayonaise, bestrooi met matchapoeder en besprenkel met een beetje kruidenolie. Serveer met een luchtige brioche of ciabatta. Vorige artikel RECEPT: SOUS-VIDE PEREN MET VANILLE YOGHURT Volgende artikel RECEPT: CHOCOLATE & AVOCADO MOUSSE Beoordeel dit artikel: 5.0
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019