RECEPT: SALADE MET GEBLANCEERDE ASPERGES EN CHOCOLADE VINAIGRETTE
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: SALADE MET GEBLANCEERDE ASPERGES EN CHOCOLADE VINAIGRETTE

Chocolade alleen voor zoete gerechten? Zeker niet! Dit gerecht valt zeker in de categorie "Niet oordelen voordat je het hebt geprobeerd". De diepe aardse tinten van pure chocolade gaan namelijk perfect samen met de knapperige nootachtige en aardse smaak van de groene asperges. Probeer het uit!

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen

Voor de vinaigrette:

  • 60 g pure chocolade (bij voorkeur in druppels)
  • 60 ml balsamicoazijn
  • 2 el honing
  • 2 el olijfolie
  • Zout
  • Peper uit de molen
  • Sinaasappelsap (optioneel)

Voor de geblancheerde asperges & sugar snaps:

  • Water
  • IJswater
  • 8 stengels groene asperges
  • 100 g sugar snaps

Voor de salade:

  • Geblancheerde asperges
  • 4 mini courgettes, in de lengte gesneden
  • 100 g geblancheerde sugar snaps
  • 1 dun gesneden biet
  • 1 paarse wortel in dunne reepjes
  • 1 tamarillo, of alternatief gekruide kerstomaatjes
  • 1 krop eikenbladsla
  • Bramen, blauwe bessen en verschillende spruiten, zoals erwten, bieten, radijs

Voor de garnering:

  • 2 eieren
  • Grove stukjes gekonfijte pijnboompitten
  • Amandelen met zoutvlokken

 

ZO MAAK JE HET

Voor de geblancheerde asperges & sugar snaps:

Breng in een grote pan water en een eetlepel zout aan de kook. Voeg de asperges en sugar snaps toe, dek af en kook tot ze heldergroen en knapperig gaar zijn (ongeveer 3-4 minuten). Verwijder onmiddellijk uit het kokende water en dompel onder in ijswater om het kookproces te stoppen. Laat uitlekken en zet minstens een uur opzij.

Voor de vinaigrette:

Smelt de pure chocolade langzaam au bain-marie of in de magnetron, meng met de honing en klop er balsamicoazijn door. Voeg de overige ingrediënten toe en breng op smaak. Verdun de vinaigrette eventueel met sinaasappelsap als deze te dik is.

Voor de salade:

Meng de geblancheerde asperges en sugar snaps met de 4 mini courgettes (in de lengte gesneden), de dun gesneden biet, paarse wortelreepjes, tamarillo (of kerstomaatjes) en de eikenbladsla in een kom. Snijd de spruiten en voeg toe aan het mengsel.

Voor de garnering:

Kook de twee eieren in de WMF KITCHENminis® Eierkoker. Schenk de vinaigrette over de salade die op een groot bord is gerangschikt en garneer met de noten en in partjes gesneden eieren.

Vorige artikel RECEPT: MINI PAVLOVAS MET DALGONA CRÈME
Volgende artikel RECEPT: BRIE CRÈME
Beoordeel dit artikel:
5.0