RECEPT: ZUURDESEMBROOD MET ELLEN VAN DUIJN
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: ZUURDESEMBROOD MET ELLEN VAN DUIJN

Ellen van Duijn, auteur van haar eigen kookboek en foodblogger, laat stap voor stap zien hoe zij zuurdesembrood maakt. Het kost even tijd, maar dit is het dubbel en dwars waard: een geweldige smaak, structuur en goed ontwikkelde gluten zodat het brood makkelijk verteerbaar is. 

Dit blog is geschreven door Ellen van Duijn, auteur van het kookboek “Made by Ellen - Elke dag verrassend lekker eten” en foodblogger van de gelijknamige blog madebyellen.com


Welkom bij de kleinste micro bakkerij! Sinds ik tijdens de 1e lockdown begonnen ben met mijn eigen zuurdesem starter te maken en daarop volgend mijn eigen zuurdesem broden krijg ik zoveel vragen, dat ik besloten heb een video van het bakproces te maken. In deze video laat ik je zien hoe ik het liefst zuurdesem brood bak. En ja, het maken van je eigen zuurdesem brood kan sneller. Maar voor een geweldige smaak, structuur en het goed laten ontwikkelen van de gluten zodat deze voor ons mensen ook goed verteerbaar is heb je gewoon tijd nodig. Daarom kies ik ervoor om mijn brood over twee dagen te maken. Op deze manier krijgt het deeg lange tijd om te rusten en zo kan het deeg zich goed ontwikkelen. En dat proef je!

 

Hieronder vind je mijn video, kijk je mee? Oh, en houd de blog en Instagram goed in de gaten, want er komt heel binnenkort een te gekke winactie in samenwerking met WMF Nederland aan. Brood bakken of niet; dit wil je gewoon winnen, geloof me!


RECEPT ZUURDESEMBROOD


Voor 2 zuurdesem broden:bereidingstijd: 24 uur (waarvan hetovergrote deel je deeg rust) – oventijd: 40 minuten. Kijk voor het uitgeschreven basis recept en nog meer tips hier!

Vorige artikel DE WMF FOODTRENDS VAN 2021
Volgende artikel 3 X MAKKELIJKE ÉN SMAAKVOLLE EENPANSGERECHTEN
Beoordeel dit artikel:
5.0