3X ZELFGEMAAKTE IJSTHEE!
/ Categories: Recepten

3X ZELFGEMAAKTE IJSTHEE!

Home brewed icetea is een bekend fenomeen in Amerika, welke makkelijk zelf te maken is. Denk aan citroen, munt, granaatappel of peer - net wat je zelf lekker vindt!

Zelfgemaakte ijsthee  makkelijk, leuk en gezond om te maken. Daarbij kun je lekker los gaan met je eigen smaakvariaties! Je hebt diverse manieren om de thee te bereiden, bijvoorbeeld met warm of koud water. De lekkerste en meest pure smaak, creëer je naar onze mening met de "koude brouw methode", ofwel met koud water. Dit duurt iets langer. Liever minder lang wachten? Vervang dan het koude water door warm (gekookt) water, zodat de thee sneller trekt. Wij delen graag 3 smaken met je!

1. Klassieke citroen-munt ijsthee

DIT HEB JE NODIG

  • Zwarte, groene of witte thee - het liefst pure kruidenthee (dus niet uit een zakje)  
  • Takjes munt
  • 2 citroen en/of limoen
  • 1 tl honing of agavesiroop 

ZO MAAK JE HET

  1. Schenk een liter water in een karaf of fles. 
  2. Voeg de thee naar keuze toe (ongeveer 10 gram c.q. 2 zakjes) en de overige (gesneden) ingrediënten
  3. Laat de thee voor een nachtje trekken in de koelkast. 
  4. Verwijder de ingrediënten en vervang de citroen/limoen en munt voor verse plakjes en blaadjes. Serveer met lekker veel ijs. De thee is enkele dagen houdbaar in de koelkast. 

2. Aardbei-munt 

DIT HEB JE NODIG

  • Groene thee, liefst pure kruidenthee 
  • Takjes munt
  • Sap van een 1/2 limoen
  • 1 el honing
  • 200 gram aardbeien 

ZO MAAK JE HET

  1. Schenk een liter water in een karaf of fles. 
  2. Voeg de groene thee, limoensap, honing, takjes munt en gehalveerde aardbeien toe
  3. Laat dit een nachtje trekken in de koelkast
  4. Verwijder de ingrediénten en serveer met verse munt, aardbeien en ijsblokjes. 

3. Sinaasappel met gember, kaneel en zoethout

DIT HEB JE NODIG

  • Zwarte thee, het liefst pure kruidenthee (dus niet uit een zakje)  
  • 1 handsinaasappel 
  • Gember
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 zoethoutstokje 

ZO MAAK JE HET

  1. Schenk een liter water in een karaf of fles. Snijdt de gember in plakjes. 
  2. Voeg de zwarte thee toe (ongeveer 10 gram c.q. 2 zakjes), gember en kruiden
  3. Laat de thee voor een nachtje trekken in de koelkast. 
  4. Verwijder de ingrediënten en vul de thee aan met verse plakjes sinaasappel en ijsblokjes

Tip #1: variëer vooral met kruiden! Kardemom of kruidnagel zijn bijvoorbeeld ook erg lekker.
Tip #2: Iets zoetere thee? Voeg dan een theelepel honing toe of een halve perssinaasappel 

Previous Article RECEPT: OOSTERSE FATOUSCH-SALADE MET KNAPPERIGE CROUTONS
Next Article RECEPT: SPAANSE PAELLA
Rate this article:
2.5