woensdag 26 mei 2021 / Categorieën: Recepten RECEPT: OOSTERSE FATOUSCH-SALADE MET KNAPPERIGE CROUTONS Voor 4 peronen | Makkelijk | Lunch of licht diner DIT HEB JE NODIG Voor de croutons: 200 g platbrood of pitabroodje 60 ml olijfolie Zeezout Voor de salade: 200 g romaine sla 100 g postelein (of vervang door veldsla of waterkerst) 300 g tomaten in flessen 1 komkommer 1 puntpaprika 6 radijsjes 4 fijne lente-uitjes 1/2 bosje pepermunt en peterselie Voor de dressing: 1 citroen 1 teentje knoflook 1,5 eetlepel sumak 80 ml olijfolie ZO MAAK JE HET: Verwarm voor de croutons de oven voor op 200°C (heteluchtoven 190°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd het platbrood in grove stukken en verdeel het over de schaal, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zeezout. Bak de broodblokjes in de oven op het middelste rooster in circa 10 minuten krokant. Reinig de Romeinse sla, snijd / pluk ze in hapklare brokken en was en centrifugeer met de postelein (of veldsla / waterkers indien je dit gebruikt). Was de tomaten en schil de komkommer en verwijder het klokhuis: snijd beide in blokjes. Was de paprika's, verwijder de steel en de zaadjes en snijd ook in blokjes. Maak de radijsjes en lente-uitjes schoon, was en hak ze fijn. Pluk de kruiden van de stelen en snijd ze fijn. Was voor de dressing de citroen met heet water en droog hem vervolgens af. Rasp de schil fijn en pers het sap eruit. Pel de knoflook en hak deze fijn. Meng 40 ml citroensap, schil, knoflook, sumak en een beetje zout en klop geleidelijk de olijfolie erdoor. Roer de marinade door de salade heen en garneer met de croutons vlak voor het serveren. Tip: heerlijk met gegrilde kip, witvis of zalm. Vorige artikel 3X SMAKELIJKE ALTERNATIEVEN ALS BORRELSNACK Volgende artikel 3X ZELFGEMAAKTE IJSTHEE! Beoordeel dit artikel: 5.0
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019