donderdag 1 juli 2021 / Categorieën: Recepten RECEPT: SPAANSE PAELLA Haal de Spaanse zon in huis! Deze zomerse paella met chorizo, kip, garnalen, kabeljauw, venusschelpen, paprika en sperziebonen mag niet ontbreken tijdens deze heerlijke zomer. DIT HEB JE NODIG Voor 4 personen 200 g paella rijst 2 uien 100 g chorizo 4 kippen- of eendenbouten/poten 4 grote garnalen 300 g kabeljauwfilet 300 g venusschelpen 1 rode (punt)paprika 100 g sperziebonen 2 rijpe tomaten 100 g diepvrieserwten 700 ml visbouillon Enkele saffraandraadjes of -poeder 2 teentjes knoflook 1 limoen 4 eetlepels olijfolie Zout ZO MAAK JE HET Wrijf de saffraandraden tussen je vingers en giet er 50 ml kokend water overheen. Schil en hak de ui en knoflook fijn. Snijd de chorizo in kleine blokjes. Was de gamba’s met koud water en laat deze uitlekken op keukenpapier en snijd de kabeljauw in eetbare stukjes en kruid met (zee)zout. Was de venusschelpen in een bak met koud water en haal alle open schelpen weg. Snijd de paprika in stukjes en verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer. Was de tomaten en hak deze in fijne blokjes. Breng water met wat zout aan de kook in een kookpan en kook de sperziebonen voor 1 minuut. Voeg na deze minuut de erwten mee en kook nog voor een minuut. Giet dan af. Verwarm een lage braadpan en bak de chorizo voor twee minuten en zet daarna apart. Voeg de olijfolie toe aan het chorizovet en bak de kippen- of eendenbouten/poten voor 5 minuten. Voeg daarna de uien, knoflook en paprika toe en bak voor 5 minuten mee. Tot slot voeg je de tomaten, visbouillon en het safraanwater (inclusief safraan) toe en roer goed door. Voeg de paella rijst toe samen met een snufzout en kook op middelhoog vuur voor 5 minuten, onafgedekt, mee. Blijf goed doorroeren. Leg daarna de kabeljauw en garnalen erboven op en kook voor 5 minuten met de deksel erop mee, zonder te roeren. Voeg de sperziebonen, erwten en chorizo toe en verhit even kort, voor 1-2 minuten. Draai daarna het vuur uit en laat voor 5-10 minuten sudderen met de deksel op de pan. Serveer de paella samen met limoenpartjes in de pan. Vorige artikel 3X ZELFGEMAAKTE IJSTHEE! Volgende artikel PERFECTE BIEFSTUK BAKKEN DOE JE ZO! Beoordeel dit artikel: 5.0
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019