4 TIPS VOOR DE ULTIEME RESTAURANTBELEVING THUIS
/ Categories: Tafelmanieren

4 TIPS VOOR DE ULTIEME RESTAURANTBELEVING THUIS

Nu de restaurants weer open zijn, kunnen we niet wachten om met vrienden te hoppen van het ene leuke tentje naar het andere. Na drie belletjes het antwoord krijgen dat ze vol zitten, is niet echt een mood booster. Dan maar op de bonnefooi ergens langsgaan? Zit er nu helaas niet in, maar spontaan een etentje thuis organiseren kan natuurlijk altijd. En is minstens zo leuk. Praten over onderwerpen die niet voor andermans oren bestemd zijn, je favoriete muziek aan en borrelen tot in de late uurtjes terwijl niemand je wegkijkt? Kan allemaal. We geven je vier tips om thuis de sterren van de hemel te koken en je vrienden te verwennen met een restaurantervaring waar ze het nog lang over zullen hebben. 

Tip 1:    Thema-food

Gaan jullie altijd naar de Japanner in de stad, zijn jullie dol op de Franse keuken of is een tafel vol tapas favoriet? Maak het een avondje van júllie door er thema aan te koppelen, plus een persoonlijk tintje van jou. Van de aankleding tot je favoriete wijn, en van het eten tot een menukaart die je zelf hebt ontworpen. Je gooit meteen hoge ogen, wedden?!

 

Tip 2:    Mooi gedekte tafel

Met een mooi gedekte tafel scoor je direct punten. Kies voor allerlei soorten borden of juist het chiquere ‘kerstservies’. Maak de restaurantbeleving compleet door de tafel volledig in te dekken met dubbel bestek, gebruik linnen servetten en leg er een gepersonaliseerd menukaartje bij. Vul karaffen met (bruisend) water, citroen en blauwe bessen om op tafel te zetten en je hebt in een paar simpele stappen het restaurantgevoel thuis gecreëerd.

 

Tip 3:    Perfecte start

Dwaal even af naar de laatste keer dat je in een restaurant was… Je krijgt al vlot een aperitief en vaak zetten ze ook een mandje brood of een andere kleine snack op tafel. Slim! De eerste (lekkere) trek wordt bediend en met een drankje in de hand is het een stuk fijner bijkletsen. Denk je dat iedereen toe is aan het grote dinerspektakel? Vraag gerust of iemand je in de keuken wilt helpen.

 

Tip 4:    Voorbereiding is key

Een inkoppertje wellicht, maar minstens zo belangrijk: voorbereiding. Dit zorgt ervoor dat je niet de hele avond met zweetdruppels in de keuken staat, maar je gezellig mee kunt lachen met je tafelgenoten. Chefs maken hiervoor een mise and place, zodat ze op moment suprême geen stress hebben om de borden af te maken. Het is slim om een voorgerecht te kiezen dat je eenvoudig kunt voorbereiden, zoals een salade, soep of plank vol hapjes. Terwijl jullie daarvan genieten, kun je de groentes en aardappeltjes in de oven bereiden. Hoef je daarna alleen nog maar het stukje vlees of vis (af) te bakken. Wil je ook daar de stressfactor van verlagen? Met een goede vispan met antiaanbaklaag en een bodem die de warmte gelijkmatig geleidt, heeft iedereen met het grootste gemak een perfecte visfilet. Ga je voor een stuk vlees? Deze koekenpan is je nieuwe beste vriend: door de ultra-platte bodem warmt hij snel op, waardoor vlees dichtschroeien kinderspel wordt. Draai je het vuur lager dan koelt de pan ook snel weer af, waardoor aanbranden verleden tijd is.

 

Kortom, verras je vrienden ‘gewoon’ bij jou aan de keukentafel met spektakelstukken die niet ingewikkeld (hoeven) zijn. Het zit hem in de details, zonder dat je je uren in de keuken hoeft uit te sloven. Stop deze vier tips dus maar snel in je broekzak en tover ze eruit als er een dinerdate gepland staat. Thuis een etentje verzorgen, is het nieuwe uiteten gaan!

 

Previous Article 5X EEN ZOMERSE SMOOTHIE
Next Article RECEPT: ZOMERSE GAZPACHO-VISSALADE MET GEGRILDE PAPRIKA, RODE UI EN CROUTONS IN ANIJS DRESSING
Rate this article:
5.0