5 X HANDIGE HULPJES VOOR EEN PERFECT ZACHTGEKOOKT EITJE
/ Categories: Keukengeheimen

5 X HANDIGE HULPJES VOOR EEN PERFECT ZACHTGEKOOKT EITJE

Niets komt zo precies als het koken van een zachtgekookt ei. Volgens Jamie Oliver baddert het perfecte ei precies zes minuten en veertig seconden in kokend water. Maar soms vergeet je simpelweg te tijd, of zet je de wekker niet. Met deze 5 handige keukenhulpjes staat niets je meer in de weg om iedere dag weer dat perfect zachtgekookte eitje te koken.

Het eigeel zacht en het eiwit hard. Iedere keer weer is een uitdaging om een ei te koken precies zoals je hem hebben wilt.  Volgens Jamie Oliver baddert het perfecte ei precies zes minuten en veertig seconden in kokend water. Dus zet je stopwatch alvast maar aan. Maar er zijn meer handige hulpjes

GEMAK PUR SANG: EIERKOKER
Ben je het geklungel met een pannetje met kokend water en de juiste timing zat? Met een elektrische eierkoker mislukt dat zachtgekookte eitje echt nooit meer. 

Keukentool-tip: Met gemak kook je met deze WMF KITCHENminis® -eierkoker een heerlijk eitje. Plaats eenvoudig de eieren in de koker en laat het apparaat het werk doen! De waterhoeveelheid kan gemeten worden aan de hand van de grootte van het ei en de vereiste hardheid met de geïntegreerde maatbaker. Zodra de eieren klaar zijn klinkt er een akoestisch muziekje. En omdat het apparaat zo klein is, is hij ideaal voor studenten of kleinere huishoudens. En ook nog mooi meegenomen: het koken van een eitje in deze eierkoker is ook nog eens energiezuiniger dan wanneer je dit op het fornuis doet!

HANDIG HULPJE: GAATJESPRIKKER
Ga je toch lievere voor het koken van jouw perfecte zachtgekookte ei in een steelpannetje? Vergeet niet even een gaatje in de schil van de eieren te prikken voordat je ze in het pannetje met water legt. Zo voorkom je dat je ei openbarst als je hem kookt. Want zo’n witte bobbel aan je ei en water erin, daar wordt niemand blij van.

Keukentool-tip: WMF heeft er ook eentje in zijn assortiment: De WMF Clever & More Eierprikker is gemaakt van mat geborsteld Cromargan® roestvast edelstaal, heeft een stabiele basis en werkt soepel. Een veer onder het kunststof plaatje zorgt ervoor dat de prikker weer verborgen is voor het opbergen. Wel zo veilig!

GEMAK: EIERSNIJDER
Voor iedereen die geen zin heeft om zijn ei te snijden: haal ‘m door de eiersnijder. Zo heb je precies even grote schijfjes, top voor op de spinazie of voor op brood. Hiervoor moet het ei wel iets minder zachtgekookt zijn, het werkt niet echt met een lopende dooier. 

Keukentool-tip: Met de eisnijder van WMF kun je niet alleen eieren in plakjes snijden, maar ook bijvoorbeeld gekookte aardappelen of champignons. Het Cromargan® rvs zorgt verder voor vormstabiliteit maar is ook bestand tegen etenszuren, en is reuk- en smaakneutraal. De eisnijder is hygiënisch in gebruik en kan ook nog eens in de vaatwasser. Dubbel voordeel!

HANDIG: EIERSCHAAR
Met deze handige eierschaar top je heel eenvoudig de bovenkant van het eitje eraf zonder daarbij te knoeien. Ideaal voor als je ’s ochtends nog niet helemaal wakker bent.

MOOI: McEGG
Tot slot: WMF heeft erg leuke eierdopjes. Neem nou de McEgg. Hij is er in diverse kleuren en vrolijkt ieders humeur in de ochtend op. Met een perfect zachtgekookkt eitje geserveerd in de McEgg wil iedereen wel wakker worden. Toch? 

Benieuwd waar je al deze producten van WMF kunt kopen? Klik dan hier

Previous Article MAKKELIJKE EENPANSGERECHTEN VOOR SINTERKLAASAVOND
Next Article IN THE SPOTLIGHT: DE TRUFFEL
Rate this article:
4.7