BIMIBAP-BOWL MET GEGLAZUURDE MISO AUBERGINES, EDAMAME, WORTELEN, ENOKI CHAMPIGNONS, SESAM-SPINAZIE, EI EN KIMCHI
/ Categories: Recepten

BIMIBAP-BOWL MET GEGLAZUURDE MISO AUBERGINES, EDAMAME, WORTELEN, ENOKI CHAMPIGNONS, SESAM-SPINAZIE, EI EN KIMCHI

Bimibap; een heerlijk gerecht uit Korea wat 'gemixte rijst' betekent. De basis is een stenen bowl (dolsot) met daarin rijst met verschillende (groente)toppings, kimchi, ei en gochujang. 저녁을 즐기다!

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen

  • 2 middelgrote aubergines
  • 3 el lichte misopasta
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el sojasaus
  • 5–6 el olie
  •  3 el sesamolie
  • 2 dikke wortelen
  • Sap van 1/2 limoen
  • ½ el komijnpoeder
  • 1 kg bladspinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2-3 el sojasaus
  • 1 el sesamzaadjes
  • 200 g edamame
  • Zout
  • 200 g sushi rijst
  • 100 g enoki-paddenstoelen
  • 4 verse eieren
  • 4 el kimchi
  • 4 tl Gochujang (Koreaanse rode peperpasta)

ZO MAAK JE HET

  1. Verwarm de oven voor op 180°C boven- / onderwarmte (160°C voor heteluchtovens). Roer de miso-pasta met de suiker, 1 el heet water, 1 el sojasaus, 2 el olie en 2 el sesamolie tot een gladde massa.
  2. Snijd de aubergines in partjes van 0,5 cm dik. Meng de partjes met de marinade in een ovenbestendige pan en verwarm in de  voorverwarmde oven voor 20-30 minuten tot de aubergines zacht zijn. Laat vervolgens goed afkoelen. Maak ondertussen de sushirijst klaar volgens de instructies op de verpakking.
  3. Schil de wortels en snijd deze julienne, van ongeveer 4 cm lang. Verwarm 1 el olie in een koekenpan. Voeg de wortel julienne toe en roer af en toe ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn. Zet daarna opzij.
  4.  Meng het limoensap en de komijn met 1 el sesamolie en zet opzij. Was de bladspinazie, schud droog en snijd in grove stukken. Snij de knoflook in dunne plakjes.
  5. Verwarm opnieuw 2 el olie in de koekenpan en bak de knoflook in de olie bruin en voeg dan de spinazie toe en roer door. Meng met 2-3 el sojasaus en sesamzaadjes en zet apart.
  6. Breng water aan de kook met een snuf zout in een steelpan, voeg de edamame bonen toe en kook 3-4 minuten, afgedekt.
  7. Verdeel de rijst over 4 schaaltjes en voeg alle bereide groenten, kimchi ewn enokie paddelstoelen toe. Scheid het eigeel van het eiwit en plaats de rauwe eidooier in het midden van de schaaltjes. Voeg een tl Gochuijan toe aan elke kom en serveer onmiddellijk.

Tip: De Bibimbap-bowl wordt gegeten door alle ingrediënten goed door elkaar te mengen. Als je geen rauw ei wilt, kun je ook 4 spiegeleitjes gebruiken (Eventueel kwarteleitje).

Previous Article RECEPT: GRENADINE-VANILLE PRUIMEN MET WITTE CHOCOLADE MOUSSE EN CRUMBLE
Next Article RECEPT: SNELLE SHORT RIBS UIT DE SNELKOOKPAN
Rate this article:
4.5