RECEPT: SNELLE SHORT RIBS UIT DE SNELKOOKPAN
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: SNELLE SHORT RIBS UIT DE SNELKOOKPAN

Last minute gasten? Maak heerlijke short ribs met Argentijnse kruiden, snel en gemakkelijk met de WMF Perfect Snelkookpan. De bereiding van ribs onder hoge druk maakt de ribs ook nog eens súper mals. Aflakken in de grill en je bent klaar om te serveren.

DIT HEB JE NODIG

  • 2 spareribs met ketting, ongeveer 700 gram per stuk
  • sap van halve citroen
  • 2 el azijn
  • 8 el tomaten passata
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1,5 el Worcestersaus
  • 1 el grove mosterd
  • 1 witte ui, gesnipperd
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 el paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • zout en peper
  • 300 ml appelsap

ZO MAAK JE HET

  1. Meng alle ingrediënten, behalve de appelsap, tot een BBQ marinade. Laat hier de spareribs, zo lang je de tijd hebt, in marineren. Haast? Marineer dan je spareribs gevacumeerd. Hierdoor trekken de smaken sneller in.
     
  2. Hak de spareribs in kleinere ribs, zodat deze in de snelkookpan passen. Voeg alle marinade, het appelsap en de spareribs toe aan de snelkook pan. Kook de spareribs voor 40 min onder hoge druk van je snelkookpan.
     
  3.  Zodra de druk van de snelkookpan afgenomen is en je de deksel veilig kan verwijderen, haal je de spareribs eruit - als het goed is vallen deze bijna van het bot. Leg de ribs in een ovenschaal en zeef de marinade. Houd ongeveer 250 ml over en verwarm dit 5 á 10 minuten in een steelpannetje; voeg eventueel nog een eetlepel basterdsuiker toe, om er een dikkere saus van te maken.
     
  4. Zodra de saus iets is ingedikt, kun je hier de ribs mee aflakken. Grill de ribs voor ongeveer 5 á 10 minuten onder de grill van je oven; lak 2 of 3 keer de ribs nog af met de marinade. Houd goed in de gaten en haal de ribs uit de oven als er een mooie donkerbruine korst is ontstaan. Serveer met een zelfgemaakte frisse coleslaw en versgemaakte aardappelpartjes.
Vorige artikel BIMIBAP-BOWL MET GEGLAZUURDE MISO AUBERGINES, EDAMAME, WORTELEN, ENOKI CHAMPIGNONS, SESAM-SPINAZIE, EI EN KIMCHI
Volgende artikel RECEPT: BURRATA MET GEGRILDE NECTARINE EN PISTACHE
Beoordeel dit artikel:
3.3