RECEPT: BURRATINA MET GEKONFIJTE POMPOEN EN KROKANTE BASILICUM
/ Categorieën: Chef’s Special, Recepten

RECEPT: BURRATINA MET GEKONFIJTE POMPOEN EN KROKANTE BASILICUM

Samen met Janneke Philippi duiken we voor kerst de keuken in. Fusion-gerechten tijdens de feestdagen is al een tijdje hip, maar we willen ook traditioneel.. tja dan gaan we voor Holiday Classics 2.0! Janneke heeft speciaal voor ons een heerlijk en verrassend kerstmenu samengesteld waar jij en je gasten vast en zeker van gaan smullen. Kook je mee?  

Dit heerlijke hoofdgerecht is gemaakt met behulp van de WMF Fusiontec serveerpan, enorm robuuste pannen geschikt voor zowel koken, braden als bakken.
 

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen | Hoofdgerecht | Voorbereidingstijd: 15 minuten | Bereidingstijd: 20 minuten

  • 1 kleine biologische pompoen (hokaido)
  • 600-700 ml olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • 4 tenen knoflook
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 4 mini-burrata’s (burratine), op kamertemperatuur
  • 20 blaadjes basilicum
  • WMF Fusiontec pan, zesteur, vijzel, (Profi Resist) koekenpan

ZO MAAK JE HET

  1.  Halveer de pompoen. Schep met een lepel de draden en pit eruit. Snijd het vruchtvlees in partjes van 7-8 mm. Leg de pompoen in de Fusiontec pan. Schenk zoveel olijfolie erbij tot de pompoen net is bedekt.
  2.  Boen de sinaasappel schoon en trek met een zesteur reepjes van de schil. Halveer de knoflook. Stamp het korianderzaad in de vijzel grof. Doe de sinaasappel, de knoflook en het korianderzaad bij de olijfolie.
  3.  Verwarm de olijfolie tot deze begint te bubbelen. Draai het vuur laag en konfijt de pompoen met de deksel op de pan in 10-15 minuten gaar.
  4.  Schep de pompoen met een schuimspaan voorzichtig uit de olie en verdeel over 4 borden. Schenk 4 eetlepels van de pompoenolie in de Profi Resist koekenpan en verhit. Bak de basilicumblaadjes in enkele seconden krokant. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  5.  Leg de burrrata’s bij de pompoen. Schep er een beetje van de pompoenolie met de sinaasappelschil en het korianderzaad over. Bestrooi met de krokante basilicumblaadjes en peper naar smaak.
     

TIPS

TIP #1: Voor een feestmenu, serveer de gekonfijte pompoen met de burratina als voorgerecht of tussengerecht. Serveer  als een hoofdgerecht met een royale salade of gegrilde bimi en crostini met zeezout.

TIP #2: De Burratina kan vervangen worden met Burrata.
 

Vorige artikel RECEPT: BRIOCHETOAST MET GESCHROEIDE ZALMHAAS EN DRAGON-HOLLANDAISE
Volgende artikel RECEPT: STOOFPEERSTJES MET IPA, GEMBER, YOGHURTMASCARPONE EN HAZELNOOTKRUIM
Beoordeel dit artikel:
3.0