RECEPT: STOOFPEERSTJES MET IPA, GEMBER, YOGHURTMASCARPONE EN HAZELNOOTKRUIM
/ Categories: Chef’s Special, Recepten

RECEPT: STOOFPEERSTJES MET IPA, GEMBER, YOGHURTMASCARPONE EN HAZELNOOTKRUIM

Samen met Janneke Philippi duiken we voor kerst de keuken in. Fusion-gerechten tijdens de feestdagen is al een tijdje hip, maar we willen ook traditioneel.. tja dan gaan we voor Holiday Classics 2.0! Janneke heeft speciaal voor ons een heerlijk en verrassend kerstmenu samengesteld waar jij en je gasten vast en zeker van gaan smullen. Kook je mee?  

Dit heerlijke nagerecht is gemaakt met behulp van de WMF Fusiontec mineral pannen, deze pannen zijn zeer robuust en kunnen ook gemakkelijk in de oven gebruikt worden.
 

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen | Nagerecht

  • 8 stoofperen, bijv. Gieser Wildeman
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 1 flesje IPA (bier, 330 ml)
  • 3 cm gemberwortel
  • 2 stuks steranijs
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 125 gram rietsuiker
  • 4-5 takjes tijm
  • 2 eetlepels hazelnoten
  • 250 gram mascarpone
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 vanillestokje
  • WMF Fusiontec pan, (Profi Resist) koekenpan

ZO MAAK JE HET

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Schil de peren, maar laat het steeltje eraan. Smelt in de Fusiontec pan de roomboter. Zet de peren rechtop in de pan. Schenk het bier en zoveel water erbij tot de peertjes net zijn bedekt. 
  2.  Snijd de gember in dunne plakjes. Voeg de gember met de steranijs, het venkelzaad, de suiker en de takjes tijm toe. Breng aan de kook.
  3.  Leg de deksel op de pan en zet de pan in de voorverwarmde oven. Stoof de peertjes in 30-45 minuten gaar, tot de punt van een scherp mes makkelijk door het vruchtvlees glijdt.
  4.  Rooster intussen in de Profi Resist koekenpan de hazelnoten goudbruin. Strooi ze op een plank en hak fijn. Snijd het vanillestokje en de lengte open en schraap het merg eruit. Roer de mascarpone met de yoghurt en het vanillemerg glad.
  5.  Neem de peertjes uit de pan. Laat het stoofvocht op hoog vuur tot de helft inkoken. Laat de siroop afkoelen en zet de peertjes terug in de siroop. Bewaar met de deksel op de pan op een koele plek.
  6.  Schep op een dessertbordje een dot yoghurtmascarpone. Zet er een stoofpeertje op en besprenkel met een beetje siroop. Bestrooi met geroosterd hazelnootkruim.
     

TIPS

Kaasdessert: serveer deze stoofpeertjes ook eens bij een kaasplankje.

Maak de stoofpeertjes al enkele dagen eerder en bewaar ze op een koele plek in de pan in de siroop. Ook resterende stoofpeertjes kunnen in de siroop worden bewaard.
 

Previous Article RECEPT: BURRATINA MET GEKONFIJTE POMPOEN EN KROKANTE BASILICUM
Next Article RECEPT: ZEEBAARS MET GROENTEN UIT DE OVEN
Rate this article:
5.0