De WMF favoriet van Claudia: de sous vide cooker
/ Categories: Keukengeheimen

De WMF favoriet van Claudia: de sous vide cooker

Regelmatig delen we een ‘WMF favoriet van’ op onze blog: echte verhalen en ervaringen met onze producten van ons én jullie. Dit keer is Claudia, Rayon Manager, aan het woord met haar favoriet: de WMF Lono sous vide cooker. Een sous vide apparaat is toch wel de droom van elke thuiskok? Heb jij zelf ook een leuk verhaal, tip of ervaring met WMF? Lees dan gauw verder en deel met ons jouw verhaal en ervaring. 

Een sous wat? Een Sous vide cooker, hét apparaat wat veelvoudig gebruikt wordt in de professionele keuken en middels ook een zijn plekje heeft verdient bij de fanatieke thuiskoks. Je kunt er heel nauwkeurig ingrediënten in gaar koken die vervolgens enkel kort en krachtig “af gemaakt” moeten woorden voor het serveren. Perfect voor het uitvoeren van mise and place en ook wanneer je bijvoorbeeld de oven nodig hebt voor andere onderdelen van je diner. Maar waarom is dit product ook zo fijn om thuis te gebruiken? We vroegen het aan een van onze rayon managers, Claudia Evers, ze heeft de WMF Sous vide cooker samen met de WMF Vacuum sealer en legt graag uit waarom dit een droom is voor elke thuiskok!

Een tijdrovende klus wordt relax.

Claudia: ‘Het toeval wilde dat ik thuis nog shortribs in de diepvries had liggen. Ik wilde deze graag op de barbecue bereiden, maar ik zag op tegen het intensieve en tijdrovende bereidingsproces. Als ik het op de bbq zou leggen, zou dat betekenen dat ik een hele dag thuis zou moeten blijven om de warmte van de bbq te reguleren. Door het gebruik van de WMF Sous vide cooker Pro werd deze tijdrovende klus van mij overgenomen, wat leidde tot een relaxte dag met als eindresultaat een heerlijk mals stukje vlees dat ik alleen kort een krokante laag hoefde te geven op de bbq.’

Mals vlees dat bijna van het bot valt

Hoe heeft Claudia dit aangepakt? Ze legt het graag uit ‘Ik heb de shortribs gemarineerd in een marinade van barbecuesaus, japanse sojasaus, verse geraspte gember en een beetje bruine suiker. Hierna heb ik de ribs inclusief de marinade vacuüm getrokken met de WMF Vacuum Sealer en vervolgens op 74 graden voor 22 uur laten garen. Een kind kan de was doen! Tijdens deze volle 22 uur heb ik geen enkele actie hoeven ondernemen, ook ’s nachts liet ik het sous vide apparaat met een gerust hart aan staan. Na 22 uur heb ik de ribs eruit gehaald, ze waren overduidelijk al heerlijk mals. Ik moest moeite doen om het vlees aan het bot te laten zitten, zo mals was het! Nog even 15 minuutjes op de bbq, terwijl ik de ribs nog twee maal insmeerde met de eigen marinade en klaar! Het resultaat was overheerlijk en mijn gasten hebben er enorm van genoten.’         

  

Op de foto's: de WMF Lono sous vide cooker 

Perfect rosé gebraden lamsschouderrollade van 3 kg

Na dit succes kreeg Claudia de smaak goed te pakken en heeft ze verschillende recepten uit geprobeerd. Waaronder moeilijke stukken vlees zoals een groot stuk procureur voor Pulled pork en een lamsschouderrollade van 3 kg(!). Claudia legt uit ‘Grote stukken vlees zijn vaak zeer lastig om op de barbecue goed te bereiden. Met de WMF Sous Vide cooker Pro werd dit een fluitje van een cent. Ik heb de lamsschouder 26 uur op 60 graden laten garen, waarna ik hem op de barbecue alleen even heb aangebraden. Tot slot hier een heerlijke salsa voor gemaakt van munt, rode peper, rode ui, sushi azijn en suiker.’

Eenmaal de smaak te pakken hebben kan ook betekenen dat je vacuüm zakken opraken of te klein zijn. ’Helaas waren de vacuümzakken van de WMF Vacuum Sealer op, dus heb ik de rollade direct vanuit de eigen vacuüm verpakking gebraden’ tipt Claudia. Hierdoor kan je wel pas na bereiding de marinade toevoegden natuurlijk. Schouderophalend verteld Claudia: ‘het liefst had ik er nog een marinade van olijfolie, knoflook en rozemarijn aan gegeven, maar dit werkt ook. Voor de neus van mijn gasten heb ik de perfect rosé gebraden lamsschouderrollade aangesneden in plakken, waarvan ieder kon pakken. Ook weer een groot succes!’

De WMF favoriet van

Regelmatig delen we een ‘WMF favoriet van’ op onze blog. Dit zijn echte verhalen en ervaringen met onze producten van ons én jullie. Heb jij een leuk verhaal, tip of ervaring met WMF, deel het met ons via WMFsocial@groupeseb.com.

                                                                                                                 

Previous Article RECEPT: VEGAN BLOEMKOOL CURRY MET AMANDELEN
Next Article 3x frisse kook-en-keuken-ideeën voor de lente
Rate this article:
5.0