3x frisse kook-en-keuken-ideeën voor de lente
/ Categories: Keukengeheimen

3x frisse kook-en-keuken-ideeën voor de lente

Begint de lente bij jou ook al te kriebelen? Tijd voor een frisse wind! Van koken met seizoenstoppers tot keuken-gebruiksgemakjes waarmee je voorjaarsgeluk niet op kunt. En wil jij even een frisse neus halen met het zonnetje op je bol, dan hebben we een leuk idee voor een gezellig uitstapje. Waar je thuis trouwens ook nog heerlijk plezier van hebt – dubbelfeest, dus!

Seizoensgroenten

Ieder seizoen heeft zijn eigen seizoenstoppers, maar de lente – ja, die heeft wel een paar hele fijne. Het hele alfabet aan juweeltjes komt bijna wel voorbij. De A is nátuurlijk van asperge, de B van biet, de C van Chinese kool… En als we er vliegensvlug doorheen gaan en nog drie toppers mogen noemen, kiezen we voor de R van rabarber, de T van tuinboontjes en sluiten we deze seizoensgroente-ABC af met zeekraal van eigen bodem. Ze zijn in de lente niet alleen top qua smaak, ook nog eens heel betaalbaar. Duik lekker de keuken in en start met deze heerlijke witte asperges met gnocchi – een A-klasse recept! 

Frisse wind door de keuken

Na een winter vol overheerlijke ovenschotels, stoofpotten en soepen is het in de lente weer de hoogste tijd om het hartverwarmende comfortfood in te ruilen voor frisse en lichtere smaken. Dé ultieme reden om in de keuken aan de slag te gaan met nieuwe inspiratie. Kruidenpotjes met winterse smaken zetten we een plekje naar achteren en front row zijn het sumak, gedroogde munt en gemalen citroengras die mogen pronken. Maak daarnaast je eigen oliesoorten voor over een salade of visgerecht, zoals olijfolie met ingelegde citrus, een combinatie van rozemarijn en roze peper of wat dacht je van steranijs-sinaasappel-citroengras?

Ga ook eens door je keukenkastjes en kijk wat er toe is aan vernieuwing. Sta jij al jaren te koken met dezelfde pannen en zijn ze ongemerkt een irritatiepuntje geworden, dan kan een nieuwe pannenset je van gemak én lentegeluk voorzien. Onze tip: de stoere en betaalbare 4-delige comfort pannenset. Ze zijn duurzaam en kunnen zo weer jaren mee, ze zijn ideaal voor dagelijks gebruik, de handvatten blijven koel tijdens het koken, de pannen kunnen bovendien zo hóp de vaatwasser in en zijn geschikt voor iedere warmtebron. Zijn het je koekenpannen die wel een opfrisser kunnen gebruiken? Kijk dan hier eens.

Lente-uitstapje

Door de zachte winter zijn de eerste aspergekopjes al vroeg boven de aarde te spotten. Nou, kom maar door hoor; wat ons betreft kan het aspergeseizoen niet vroeg genoeg beginnen. Heb jij een teler in de buurt die deze witte kanjers oogst? Vaak vinden ze het heel leuk als je een kijkje komt nemen en mag je er zelfs een paar uit de grond steken. Maar niet iedere boer durft het aan in deze gekke coronatijd. En dat snappen we. Niet getreurd: de ondernemers zijn innovatief! We zagen vorig jaar al een heuse asperge-automaat (denk: kroketje-uit-de-muur), pop-up aspergestores kwamen als paddenstoelen uit de grond en een ware drive-in aspergeparkeerplaats was geboren. Via je favoriete zoekmachine op internet kom je zo bij iets leuks in de buurt uit óf maak er een ‘echt’ uitstapje van en zoek het wat verder van huis. Have fun!  

 

Previous Article De WMF favoriet van Claudia: de sous vide cooker
Next Article HOW TO: ZELF KRUIDENZOUT MAKEN
Rate this article:
3.7