vrijdag 26 februari 2021 / Categorieën: Recepten RECEPT: VEGAN BLOEMKOOL CURRY MET AMANDELEN Hoofdgerecht | 40 min bereiding | 4 personen DIT HEB JE NODIG: 600 g bloemkoolroosjes 400 g in blokjes gesneden aardappelen 1 ui 1 teentje knoflook 1 stuk gember Currypasta (of maak deze zelf) 150 g amandelen 2 el kokosolie 3 el amandelboter 300 ml amandelmelk 400 g basmatirijst 2 tomaten, geschild en in stukjes gesneden Verse koriander 1 limoen ZO MAAK JE HET: Rooster de amandelen en zet ze apart. Snijd een kruis in de bodem van de tomaten, blancheer ze in kokend water gedurende 3 minuten. Verwijder vervolgens de schil met koud water en hak fijn. Breng basmatirijst aan de kook volgens de verpakking in water met een snuf zout Hak de ui, knoflook en gember fijn, fruit aan in de kokosolie Voeg de currypasta toe en fruit even aan. Voeg daarna de aardappelen en bloemkool toe. Voeg het gehakte toe Na 1 minuut voeg je de tomaten, amandelboter en amandelmelk toe. Breng op smaak met peper en zout, Kook het geheel voor 10 minuten op laag vuur. Voeg naar smaak limoensap toe. Serveer met geroosterde amandelen, koriander en basmatirijst. Vorige artikel RECEPT: SOUS VIDE ZALM MET BLOEMKOOL EN KRENTEN SALADE Volgende artikel De WMF favoriet van Claudia: de sous vide cooker Beoordeel dit artikel: 2.0
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019