RECEPT: VEGAN BLOEMKOOL CURRY MET AMANDELEN
/ Categories: Recepten

RECEPT: VEGAN BLOEMKOOL CURRY MET AMANDELEN

Hoofdgerecht | 40 min bereiding | 4 personen

DIT HEB JE NODIG:

  • 600 g bloemkoolroosjes
  • 400 g in blokjes gesneden aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk gember
  • Currypasta (of maak deze zelf)
  • 150 g amandelen
  • 2 el kokosolie
  • 3 el amandelboter
  • 300 ml amandelmelk
  • 400 g basmatirijst
  • 2 tomaten, geschild en in stukjes gesneden
  • Verse koriander
  • 1 limoen

ZO MAAK JE HET:

  1. Rooster de amandelen en zet ze apart.
  2. Snijd een kruis in de bodem van de tomaten, blancheer ze in kokend water gedurende 3 minuten. Verwijder vervolgens de schil met koud water en hak fijn.
  3. Breng basmatirijst aan de kook volgens de verpakking in water met een snuf zout
  4. Hak de ui, knoflook en gember fijn, fruit aan in de kokosolie
  5. Voeg de currypasta toe en fruit even aan.
  6. Voeg daarna de aardappelen en bloemkool toe. Voeg het gehakte toe
  7. Na 1 minuut voeg je de tomaten, amandelboter en amandelmelk toe.
  8. Breng op smaak met peper en zout,
  9. Kook het geheel voor 10 minuten op laag vuur. Voeg naar smaak limoensap toe.
  10. Serveer met geroosterde amandelen, koriander en basmatirijst.

 

Previous Article RECEPT: SOUS VIDE ZALM MET BLOEMKOOL EN KRENTEN SALADE
Next Article De WMF favoriet van Claudia: de sous vide cooker
Rate this article:
2.0