DE WMF FAVORIET VAN MARCO: WMF VITALIS STOOM-/BRAADPAN
/ Categories: Chef’s Special

DE WMF FAVORIET VAN MARCO: WMF VITALIS STOOM-/BRAADPAN

Regelmatig delen we een ‘WMF favoriet van’ op onze blog: echte verhalen en ervaringen met onze producten van ons én jullie. Dit keer is Marco, Vestigingsmanager van de Kookfabriek in Utrecht, aan het woord met zijn favoriet: de WMF Vitalis Stoom-/Braadpan. Heb jij zelf ook een leuk verhaal, tip of ervaring met WMF? Lees dan gauw verder en deel met ons jouw verhaal en ervaring. 

In deze editie van De WMF favoriet’ is Marco aan het woord. Hij werkt bij De Kookfabriek (samenwerking met WMF) en is de vestigingsmanager van locatie Utrecht. Op deze prachtige industriële locatie begeleidt hij o.a. kookworkshops en Masterclasses met bekende chefs voor echte kookliefhebbers. Op alle locaties wordt er met de beste WMF producten gewerkt, die zowel de onervaren als ervaren koks helpen bij het creëren van de lekkerste gerechten. Dus toen we hem vroegen om zijn favoriet moest hij even goed nadenken. Keuze viel uiteindelijk op de veelzijdige WMF Vitalis Stoom-/Braadpan. Marco: ‘Deze pan is heerlijk om mee te werken, we kunnen er alle kanten mee op en hij sluit heel goed af. Hierdoor kan je er eenvoudig gerechten in stomen, maar nog leuker ook koud gerookte zalm!’

Koud gerookte zalm in een stoompan, zo doe je dat:

Toen Marco vertelde dat hij in de WMF Vitalis Stoom-/Braadpan 6,5L zalm deed roken waren we meteen benieuwd! Hoe deed hij dit dan? En waarom is deze pan hier zo geschikt voor?

Marco vertelt het graag: ‘Om te kunnen roken heb je ten eerste rookmot nodig (eiken, kersen, net wat je lekker vindt), daarnaast moet je je pan of BBQ volledig kunnen afsluiten zodat de rook goed zijn werk dan doen en als laatste dien je vooraf te pekelen en moet er ruimte te zijn tussen het rookmot en ingrediënt. Bij de stoompan van WMF zit een RVS rekje(stoominzet) waar de zalm fijn op ligt zonder in direct contact te komen met de gloeiende rookmot.’

"De rook geeft je zalm een heerlijke smaak en voegt veel toe aan de beleving van je gerecht, als of je je in Scandinavië waant. Naast zalm zijn ook tal van andere producten geschikt voor het koud roken, denk bijvoorbeeld aan: spek, kip en kaasjes. Daarnaast kan je ook je standaard smaakmakers bijzonder maken door ze te roken, denk aan knoflook, uien of pepers roken. Maar ook je kruidenboter een extra smaak dimensie geven. Let wel op de verschillende rooktijden."

Het is daarnaast ook gewoon stoer om met vuur te koken

Marco merkt op dat het maken van gerookte zalm niet alleen in trek is voor de smaak. Tijdens workshops valt het ook juist goed in de smaak omdat je zoals Marco het verwoord ‘Stoer te werk gaat met vuur’. Het rookmot moet namelijk gloeien dan krijg de juiste rook. ‘Als brandbaar materiaal gebruiken we altijd karton van een eierdoos. Deze steek je het makkelijkste aan met een crème brûlée brander’. Daarna verdeel je het rookmot erover en houd je de brander nog circa 10sec op het rookmot. Deksel er op en laten staan tot gereed.

 

Ontdek en lees hier het recept van Marco voor a la minute gerookte zalm met aardappelblini’s & Mierikswortelmayonaise

 

De WMF favoriet van

Regelmatig delen we een ‘WMF favoriet van’ op onze blog. Dit zijn echte verhalen en ervaringen met onze producten van ons én jullie. Heb jij een leuk verhaal, tip of ervaring met WMF, deel het met ons via WMFsocial@groupeseb.com.

Previous Article RECEPT: A LA MINUTE GEROOKTE ZALM MET AARDAPPELBLINI'S EN MIERIKSWORTELMAYONAISE
Next Article ZO CREËER JE EEN FEESTELIJKE PAASBRUNCH MET HET GEZIN
Rate this article:
3.8