ZO CREËER JE EEN FEESTELIJKE PAASBRUNCH MET HET GEZIN
/ Categories: Tafelmanieren

ZO CREËER JE EEN FEESTELIJKE PAASBRUNCH MET HET GEZIN

Haal de lente in huis met een feestelijk versierde tafel voor je paasbrunch met je gezin. Altijd een fijn moment om heerlijk uit te pakken! Hoe? Daar geven we samen met onze WMF stylist,  je graag wat handige tips en inspiratie voor mee. Dus trek je paasbeste outfit uit de kast en ga samen aan de slag.

Betrek elk gezinslid bij de voorbereiding in gerechten en versiering

Dit jaar gaat het nog meer over samen zijn en samenwerken. Betrek daarom ook het hele gezin bij de creatie van jullie feestelijke paasbrunch. Maak vooraf duidelijk wat je nodig hebt en laat iedereen vervolgens hun eigen creativiteit erin los. Voor grotere kinderen kun je bijvoorbeeld denken aan het laten maken van hun eigen gerecht zoals gevulde eieren of pannenkoeken. De wat kleinere kunnen helpen door bijvoorbeeld het menukaartje te maken of sjablonen maken voor het versieren van de pannenkoeken. Gebruik hiervoor je bord als mal voor een stuk papier en laat ze een figuurtje eruit knippen. Een haas, ei of kip zijn leuke voorbeelden. Je kunt hiervoor het beste een kleinere pannenkoek voor maken zoals American pancakes, volgens onze stylist Die zijn wat kleiner waardoor er op het bord nog plek is voor een aardbei of vers fruit. Dat smaakt heerlijk bij de met poedersuiker of hageltjes bestrooide pannenkoek

Neem de tijd om de tafel echt bijzonder te maken

Laten we bij de basis beginnen, het tafelkleed. Wanneer je veel kleine gerechten serveert tijdens je paasbrunch kun je het beste kiezen voor een rustige basis met rechte lijnen, zodat de tafel optisch groter lijkt. Bijvoorbeeld een neutraal kleed met daarover een strook behang in frisse groentinten, of  misschien heb je nog een stuk stof liggen wat je kan gebruiken als loper. Heeft de maaltijd één of enkele hoofdrolspelers? Draai het dan om voor een speels effect.

Paasversiering

Heb je een grote tafel? Dan maakt een feestelijk versierde paastak uit de tuin of gekocht bij een tuincentra je tafel extra sfeervol. Hang hem vol met leuke vogeltjes, haasjes of gekleurde chocolade eitjes. Neemt de brunch al veel plek in op tafel? Kies er dan voor om kleine paasboeketjes te maken, tipt onze stylist. De kinderen kunnen bijvoorbeeld lege jampotjes beplakken met paasstickers of verven. Daarna kun je ze vullen met bloeiende bolletjes, zoals narcis, tulp of blauwe druifjes. Zet ze naast ieder bord of verdeel ze over de tafel.

Als alternatief kun je ook eieren met wat staaldraad gebruiken als vaasje en versiering. Dit is heel eenvoudig legt onze stylist uit: kook de eieren, sla het kapje eraf met een scherp mes en lepel ze leeg. De vulling gebruik je uiteraard voor een lekkere eiersalade, zodat er niets verloren gaat. Zet de lege eierdoppen op een zelfgemaakt eierdopje van dun ijzerdraad met wat water in de dopjes en steek er een paar bloempjes en groen in uit de tuin. Een aantal samen op een groot bord met de kapjes erbij staat heel sfeervol. Extra tip; geen gaatje in de eieren prikken anders krijg je een waterballet op tafel.

Het bestek en servies

Een belangrijk onderdeel van de tafel; het servies en bestek. “Als servet houder kun je een bagel of minibagel gebruiken, maak het gaatje erin iets groter en gebruik daarvoor een papieren servet. Daarna kun je hem natuurlijk lekker opeten met wat gerookte zalm avocado, roomkaas, uitgebakken bacon en wat bieslook en peterselie.” Verder zijn kruiden zijn ook zeer geschikt als tafeldecoratie en leuk, omdat je ze direct kunt gebruiken. “Zet er enkele bij elkaar en in plaats van een pot kun je er ook een papieren servet om doen vastgezet met bindtouw, je weet wel die je ook gebruikt voor bijvoorbeeld de rollade.”, vertelt onze stylist opgewekt.

De verdere aankleding bestaat natuurlijk uit serviesgoed. "Ga eens voor een mix & match van wat in je kast staat", tipt onze stylist, "dat maakt het geheel heel speels en vrolijk." Daarnaast zorgt mooi bestek en glaswerk voor groot en klein voor extra stijl. Als puntje op de i, kunnen andere accessoires zoals een wijnkoeler, waterflessen en een peper en zoutmolen set natuurlijk niet ontbreken.

Heerlijke inspiratierecepten die perfect passen bij Pasen

Lees ook: dit jaar meer op de vega tour tijdens Pasen? Lees dan ook onze blog: Zó zet je in no-time een vegan paasbrunch op tafel.

Previous Article DE WMF FAVORIET VAN MARCO: WMF VITALIS STOOM-/BRAADPAN
Next Article PAAS AMUSE: PITTIGE GROENE GAZPACHO
Rate this article:
5.0