DEZE MESSEN ZIJN ONMISBAAR IN IEDERE KEUKEN
/ Categories: Keukengeheimen

DEZE MESSEN ZIJN ONMISBAAR IN IEDERE KEUKEN

Koksmes: check. Groentemes: check. Broodmes: check. Een goede keukenuitrusting is de basis voor het voorbereiden van een lekker diner. Neem bijvoorbeeld de messen: het gebruik van het juiste en een scherp mes, bezorgt je naast gemak ook heel veel plezier in de keuken. WMF legt graag uit welke messen je sowieso moet hebben als hobbykok en welk mes je waarvoor gebruikt…

Met een goede messenset ben je in één keer voorzien en kun je onbezorgd koken, iedere week weer. Maar welk mes moet je nou sowieso hebben en welk mes gebruik je waarvoor? WMF legt uit.

KEUKENMES
Het keukenmes, ook wel een office-mes genoemd, is een onmisbaar item in je keuken. Je gebruikt dit mesje voor het wat fijnere snijwerk. Zolang je het mes goed scherp houdt, kun je er eigenlijk van alles mee snijden. Ideaal voor het snijden van dunne plakjes wortel, paprika of komkommer, maar ook voor knoflook, uien of aardbeien heel geschikt. Het liefst heb je er een aantal van, zodat je niet steeds tussendoor messen hoeft af te wassen als je van product wisselt.

KOKSMES
Het koksmes is een alleskunner: van het snijden van groenten tot het snijden van vlees…
Daarom een cruciaal item in je keuken.

GROENTE- OF KARTELMES
Een groente mes is bij voorkeur glad en iets kleiner dan een koksmes. Het groente mes kan meer of minder breed zijn, heeft een onbuigzaam lemmet, en is korter dan een vleesmes. Je kunt groente overigens ook met een groot koksmes snijden, het is maar net wat je prettig vindt. Alleen voor tomaten en dergelijke is een kartelmes soms handiger.

BROODMES
De naam zegt het eigenlijk al: dit mes met grove tanden is bedoeld om brood mee te snijden. En mocht je nou alleen maar botte messen in je keukenblok hebben zitten, dan kan een broodmes uitkomst bieden voor het snijden van bijvoorbeeld tomaten, zodat het vruchtvlees er niet in één keer uitspat.

UITBEENMES
Hou je van verse vis of een lekker stuk vlees? Dan mag een uitbeenmes eigenlijk ook niet ontbreken in jouw keukenuitzet. Het uitbeenmes wordt ook wel fileermes genoemd en wordt dus voornamelijk gebruikt voor het fileren van vis of het uitbenen van vlees. Bijvoorbeeld voor het verwijderen van de huid van de vis of het snijden van flinterdunne plakken rauw vlees of rauwe vis. Dit mes is herkenbaar aan de gekke vorm en veel mensen hebben dan ook geen idee wat ze er mee moeten.

MESSEN VAN WMF HOUDEN JE SCHERP
Of het nu om een hobbykok of prof gaat, een vegetariër of vleesliefhebber, een ruime of kleine keuken: goede messen brengen plezier in de keuken en maken de voorbereiding van een diner ook nog eens een stuk gemakkelijker.

WMF staat niet alleen bekend om zijn mooie bestek, maar ook om zijn vlijmscherpe en ergonomisch verantwoorde messen. Door de speciale Performance Cut Technologie zijn de WMF-koksmessen twee keer zo scherp dan de betreffende standaard (DIN-8442-5) vereist. Ook blijven ze uitzonderlijk scherp voor een langere tijd.

De Spitzenklasse Plus-collectie is de klassieker onder de WMF-messen. De collectie is zeer divers en biedt een geschikt mes voor iedere kok en ieder ingrediënt: van klassiekers zoals koksmessen, universele- en groentemessen met verschillende lemmetlengtes tot Chinese koksmessen in verschillende uitvoeringen en Santoku- en steakmessen. Kortom: voor ieder wat wils. Ingrediënten voorbereiden wordt nu een leuk werkje! Daarnaast smeed WMF alle messen nog op de traditionele wijze in hun eigen smederij in Hayingen. Dit garandeert de ‘Made in Germany’ kwaliteit.

VEILIG OPBERGEN
Een messenblok is de beste en veiligste opbergruimte voor hoogwaardige huishoudelijke messen. De messen heb je dan altijd bij de hand en de scherpe lemmeten worden hiermee beschermd. Het WMF-messenblok wordt geleverd met een koksmes, vleesmes, broodmes en universeel mes. De perfecte aanvulling op de messenset is natuurlijk het aanzetstaal waarmee je de meest botte messen weer scherp krijgt. Als je deze correct en regelmatig gebruikt, wordt de levensduur van je messen aanzienlijk verlengd.

Inhoud van de set:

•          1 messenblok

•          1 koksmes 20 cm

•          1 broodmes met dubbele karteling 20 cm

•          1 universeel mes 14 cm

•          1 vleesmes 12 cm

•          1 groentemes 8 cm

Messen van WMF vind je hier. Wil je weten waar je de keukenproducten van WMF kunt kopen? Klik dan hier.

Previous Article PROSECCO & PARMEZAAN RISOTTO UIT DE SNELKOOKPAN
Next Article MAKKELIJKE EENPANSGERECHTEN VOOR SINTERKLAASAVOND
Rate this article:
5.0