EEN COMPLEET VOORJAARSGERECHT UIT EEN STOOMPAN? DAT KAN!
/ Categories: Recepten

EEN COMPLEET VOORJAARSGERECHT UIT EEN STOOMPAN? DAT KAN!

Als je bekend bent met het stomen van je maaltijden, dan weet je dat dit naast gezond ook heel smaakvol is. Ideaal voor het garen van een hele vis en tal van Aziatische gerechten. Maar wist je dat je zowel asperges als gnocchi, zich ook heel goed laten stomen? Naast de smaak blijft door het stomen ook de vorm van de ingrediënten heel goed bewaard. Daarom geven we je dit voorjaar graag wat extra heerlijke inspiratie mee om je gezin of gasten te verrassen met een gerecht dat volledig klaargestoomd is tot perfectie.

Recept: gestoomde asperges met gnocchi, gesmolten boter en koolzaadbloemen

Voor 4 personen | voorbereidingstijd: 15 minuten | stoomtijd: 30 minuten 

Author: Ellen van Duijn – Made by Ellen

DIT HEB JE NODIG:

  • 16 witte asperges, geschild en onderste stukje verwijderd
  • 100 gram roomboter
  • 2 eetlepels koolzaadbloemen of andere verse eetbare bloemen of kruiden, zoals salie
  • Voor de gnocchi:
  • 575 gram aardappelen, licht kruimelig en niet te groot
  • 150 gram bloem
  • 1 ei, de kleinste die je hebt
  • Snuf nootmuskaat, geraspt of poeder
  • Zeezout

ZO MAAK JE HET: 

  1. Begin met het maken van de gnocchi. Was de aardappelen met schil en voeg een laag water toe aan de stoompan. Zodra het water kookt, leg de aardappelen op het rek en gaar gedurende circa 30 min op 98 graden tot ze beetgaar zijn
  2. Haal ze vervolgens uit de stoompan en laat afkoelen totdat ze handwarm zijn. Pel dan de schil eraf en prak de aardappelen fijn met een vork of aardappelpers.
  3. Verzamel de aardappelpuree op je werkblad of in een grote kom en schep de bloem er door. Maak een kuiltje voor het ei en voeg een goede snuf nootmuskaat en zeezout toe. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
  4. Halveer het deeg en rol op een met meel bestrooid blad de deeg uit tot een lange worst van circa 94cm.
  5. Strooi nog wat bloem over het deeg en snijd het deeg met een scherp schoonmes in stukjes van 2cm. Herhaal voor de rest van de deeg.
  6. Vul je stoom pan weer met water en verhit. Leg vervolgens een stukje bakpapier op het rekje van je stoompan en verdeel hier de gnocchi op. Stoom in porties ongeveer 25 minuten gaar. Let erop dat je voldoende water onderin de pan blijft houden.
  7. Schil ondertussen je asperges en stoom deze gaar wanneer je klaar bent met de gnocchi. Gaar de asperges op 98 graden in circa 12 min tot ze beetgaar zijn.
  8. Tegelijkertijd laat je de boter in een steelpan smelten en roer je de koolzaadbloemen erdoor. Laat het geheel even licht koken totdat de boter doorzichtig is en de bloemen licht gebakken zijn. Schep dan de gnocchi erbij, roer door om te zorgen dat de gnocchi goed bedekt is met de botersaus.
  9. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de gnocchi samen met de witte asperges over de borden.
  10. Serveer met een paar verse koolzaadbloemetjes voor een feestelijk effect.

TIPS

Het toevoegen van eetbare bloemen is een hele mooie en leuke manier om je gerecht een feestelijk tintje te geven. Naast te koop in de winkel, kan je de bloemen vaak ook in het wild vinden. Wel adviseren we je dan om jezelf hierover eerst goed te laten informeren zodat je niet per ongeluk iets verkeerd plukt.

Zeker zijn van wat je plukt en eet? Zaai wat eetbare bloemen in je tuin of gebruik in plaats van de gele voorjaarsbloeier koolzaad in dit gerecht verse salie, ook verrukkelijk.

 

   

   

   

Previous Article CREËER JOUW STAYCATION MET DEZE DRIE ZOMERSE RECEPTEN
Next Article 5X EEN ZOMERSE SMOOTHIE
Rate this article:
5.0