HOME-MADE ABRIKOZENJAM MET VANILLE
/ Categorieën: Recepten

HOME-MADE ABRIKOZENJAM MET VANILLE

Smaakvol en zomers! Abrikozenjam met vanille. Deze zelfgemaakte jam is een feestje op een brioche broodje met roomkaas maar ook bij een kaasplakje als dessert.

Jam voor 3 potten van 450 gram

DIT HEB JE NODIG

  • 1 citroen
  • 1 vanillestokje
  • 900 g abrikozen, ontpit en in blokjes van ongeveer 1,5 cm groot
  • 500 g conserveer- of geleisuiker

ZO MAAK JE HET

  1. Was de citroen met heet water, droog hem af: rasp de schil fijn en pers het sap eruit. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap de merg eruit.
     
  2. Ontpit de abrikozen en snijd in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Meng de abrikozenstukjes met de suiker. Laat dit 2 uur trekken in een, zodat het fruitsap loslaat.
     
  3. Schep de stukjes in een grote pan en zet hem op het vuur. Verwarm voorzichtig en roer voorzichtig tot de suiker is opgelost en de abrikozen net zacht beginnen te worden. Zet het vuur hoger en breng de jam aan de kook. Laat hem 5-10 minuten doorkoken tot de jam begint te geleren.
     
  4. Haal de pan van het vuur en laat hem 10 minuten staan. Roer de jam door en schep in jampotjes. Sluit ze goed af. De jam is minstens 1 jaar houdbaar!

 

Vorige artikel RECEPT: FALAFEL QUINOA SALADE ON THE GO
Volgende artikel MET ELLEN DE KEUKEN IN: COUSCOUS SALADE MET BIEFSTUK
Beoordeel dit artikel:
5.0