RECEPT: FALAFEL QUINOA SALADE ON THE GO
/ Categories: Recepten

RECEPT: FALAFEL QUINOA SALADE ON THE GO

Voor 1 persoon | Ideaal voor onderweg! 

DIT HEB JE NODIG

  • 50 g kleurrijke quinoa
  • 1 blik kikkererwten (425 g)
  • 1/2 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1/2 el uien, fijngesnipperd
  • 1 theelepel bloem
  • 2 el paneermeel
  • Zout, zwarte peper
  • 1 snufje gemalen komijn
  • 400 ml plantaardige olie
  • 100 g doperwten, diepvries
  • 1 theelepel amandelschilfers
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el olijfolie
  • 1/4 rode hete pepers
  • 50 g cherrytomaatjes
  • 2 stengels munt
  • 1 schijfje citroen

ZO MAAK JE HET

1. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.

2. Dep voor de falafel de kikkererwten goed droog. Pureer in een hoge mengkom de helft van de kikkererwten met de knoflook, de gesnipperde ui, de bloem, het paneermeel en de kruiden. Laat 10 minuten weken. Als het mengsel nog te zacht is, voeg dan nog wat paneermeel toe. Vorm hier de falafelballen van (ca. 6 cm). Verhit de olie en bak de falafel 2-3 minuten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.

3. Blancheer voor de hummus de erwten slechts 30 seconden in kokend gezouten water en spoel ze af met koud water. Doe 80 g uitgelekte erwten in een hoge mengkom, pureer ze fijn met 2 eetlepels kikkererwten, amandelen, Parmezaanse kaas en olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Als de massa te stevig is, voeg dan gewoon 1-2 el water toe.

4. Kern en hak de paprika's fijn. Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Pluk de muntblaadjes. Meng de quinoa met de cherrytomaatjes, de overige doperwten, de fijngesneden paprika en de muntblaadjes. Breng op smaak met peper en zout.

5. Doe de quinoa in je lunchbox. Garneer met de falafel, hummus en schijfje citroen en blancheer voor de gazpacho eerst de doperwten. Schil vervolgens de komkommer en snijd deze in stukjes. Pel de knoflook en plet deze met een mes. Halveer de jalapeno en pers het sap uit de limoen.

Tip: de WMF My2go 4-delige RVS bestekset is een makkelijk en hygiënisch alternatief voor wegwerp bestek én nog stijlvol ook. 

Previous Article RECEPT: GEGRILDE PUNTPAPRIKA'S MET PADDENSTOELENVULLING EN FETADIP
Next Article HOME-MADE ABRIKOZENJAM MET VANILLE
Rate this article:
5.0