HOW TO: ZELF KRUIDENZOUT MAKEN
Tijd voor verse kruiden! Maar wat als je teveel over hebt? Zonde om in de groentela te laten liggen. Een goed moment om zelf kruidenzout te maken! Daarmee haal je het maximale uit je kruidenplanten. Het enige dat je nodig hebt zijn kruiden, zout, een oven en een beetje geduld.
DIT HEB JE NODIG:
Voor 180 gram kruidenzout
ZO MAAK JE HET:
- Eerst droog je de kruiden. Verdeel hiervoor het zeezout over een bakplaat. Leg de verse kruiden op het zout en droog ze een uur in de oven op 80 ° C of gebruik een droogoven.
- Verwijder de steeltjes van de kruiden, roer samen met het zout in een kom en doe ze in een glas met deksel.
Tip: Zout met verse kruiden is 4 - 8 maanden houdbaar, bij gedroogde kruiden circa 2 jaar.
Voor het kruidenzout zijn ook de volgende kruiden geschikt: bieslook en/of basilicum bij pasta, lichte visgerechten of tomatenmozzarella. Dille en dragonder zijn lekker bij visgerechten. Varieër vooral met diverse kruiden!