RECEPT: GESTOOMDE ZALM TANDOORI
Hoofdgerecht voor twee personen | bereidingstijd: 45 minuten
DIT HEB JE NODIG:
- KITCHENminis® Stoomoven
- 150 g rijst
- 2 zalmfilets van 150 g
- 1 theelepel kurkuma
- ½ theelepel zout
- 1 limoen
- 1 rode peper
- 1 theelepel gemberpoeder,
- 1 teen knoflook
- ½ theelepel garam masala
- ¼ theelepel komijnzaad
- ½ eetlepel korianderblaadjes
- ½ theelepel korianderzaad
- 1 eetlepel kokosolie
- 40 ml yoghurt
- Handje pinda's
ZO MAAK JE HET:
- Vul de gaarschaal met rijst en 300 ml water.
- Selecteer het programma voor rijst en stel de kooktijd in op 30 minuten en druk op start.
- Maak een marinade van de kurkuma, zout, sap en zest van een halve limoen. Bewaar de andere helft van de limoen voor de garnering.
- Smeer de zalm in met de marinade en laat 5 minuten marineren.
- Week een hele rode peper in heet water.
- Maak in een vijzel een smeuïg mengsel van de gember, knoflook, peper, korianderblaadjes, korianderzaad, komijnzaad, garam masala en de kokosolie.
- Meng de masala pasta en de yoghurt door de zalm.
- Zet de zalm in de koelkast en laat 15 minuten marineren.
- Stoom - of bak in een pan bij voorkeur - de zalm voor 8 á 10 minuten. Bak ondertussen de pinda's in een droge koekenpan.
- Serveer de zalm samen met de gestoomde rijst en garneer met de pinda's, fijngehakte koriander en een partje limoen.
OVER DE WMF KITCHENMINIS®
De WMF KITCHENminis® serie is zo ontworpen om overal in te besparen, behalve in prestatie. Met deze groene visie in gedachte zijn de apparaten allemaal gemaakt van het hoogwaardige Cromargan® 18/10 roestvrij staal en ontworpen met drie grote voordelen:
- Realiseer aanzienlijke ruimtebesparing
- Bespaar energie
- Minder gebruik van waardevolle hulpbronnen, zoals metalen
Ontdek onze WMF KITCHENminis® lijn hier.