RECEPT: GESTOOMDE ZALM TANDOORI
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: GESTOOMDE ZALM TANDOORI

Hoofdgerecht voor twee personen | bereidingstijd: 45 minuten 

DIT HEB JE NODIG:

  • KITCHENminis® Stoomoven
  • 150 g rijst
  • 2 zalmfilets van 150 g
  • 1 theelepel kurkuma
  • ½ theelepel zout
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel gemberpoeder,
  • 1 teen knoflook
  • ½ theelepel garam masala
  • ¼ theelepel komijnzaad
  • ½ eetlepel korianderblaadjes
  • ½ theelepel korianderzaad
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 40 ml yoghurt
  • Handje pinda's 

 

ZO MAAK JE HET:

  1. Vul de gaarschaal met rijst en 300 ml water.
  2. Selecteer het programma voor rijst en stel de kooktijd in op 30 minuten en druk op start.
  3. Maak een marinade van de kurkuma, zout, sap en zest van een halve limoen. Bewaar de andere helft van de limoen voor de garnering. 
  4. Smeer de zalm in met de marinade en laat 5 minuten marineren.
  5. Week een hele rode peper in heet water.
  6. Maak in een vijzel een smeuïg mengsel van de gember, knoflook, peper, korianderblaadjes, korianderzaad, komijnzaad, garam masala en de kokosolie.
  7. Meng de masala pasta en de yoghurt door de zalm.
  8. Zet de zalm in de koelkast en laat 15 minuten marineren.
  9. Stoom - of bak in een pan bij voorkeur - de zalm voor 8 á 10 minuten. Bak ondertussen de pinda's in een droge koekenpan. 
  10. Serveer de zalm samen met de gestoomde rijst en garneer met de pinda's, fijngehakte koriander en een partje limoen.

 

OVER DE WMF KITCHENMINIS®

De WMF KITCHENminis® serie is zo ontworpen om overal in te besparen, behalve in prestatie. Met deze groene visie in gedachte zijn de apparaten allemaal gemaakt van het hoogwaardige Cromargan® 18/10 roestvrij staal en ontworpen met drie grote voordelen:

  • Realiseer aanzienlijke ruimtebesparing
  • Bespaar energie
  • Minder gebruik van waardevolle hulpbronnen, zoals metalen

Ontdek onze WMF KITCHENminis® lijn hier. 

Vorige artikel HOW TO: ZELF KRUIDENZOUT MAKEN
Volgende artikel DEZE 3X VERSE SMOOTHIES MAAK JE EENVOUDIG ONDERWEG!
Beoordeel dit artikel:
5.0