MET DÉZE TIPS WORDT HET DIT JAAR EEN ONVERGETELIJKE KERST
/ Categories: Smaakmakers

MET DÉZE TIPS WORDT HET DIT JAAR EEN ONVERGETELIJKE KERST

Hoewel 2020 zelfs in de laatste weken nog moeilijk te voorspellen is, weten virologen één ding zeker: de feestdagen kunnen we door het coronavirus niet groots vieren. Wil je er toch wat moois van maken dit jaar? Geniet dan samen met je gezin thuis van een sterwaardig menu aan een mooi gedekte tafel.

En door deze tips en tools (die je op je wishlist kunt zetten óf cadeau kunt geven) wordt het zéker een kerst om nooit te vergeten.

Kies samen jullie favoriete gerechten uit
Eet jouw partner graag hertenbiefstuk? Maak je je kinderen gelukkig met een tomatensoepje? Of is de varkenshaas favoriet? Stel met het hele gezin het kerstmenu samen, zodat iedereen ervan kan genieten. Tip: ga een keer niet naar de supermarkt, maar support your locals en doe inkopen bij de lokale bakker, slager of groenteboer - zo help jij ze een handje door de crisis heen.

Geniet van elkaars kookkunsten
Niets leuker dan verrast worden door de kookkunsten van je eigen geliefden. Maak bijvoorbeeld zelf het voorgerecht, laat je partner het hoofdgerecht bereiden en geef je kinderen carte blanche tijdens het toetje. Hartstikke gezellig en jij hoeft niet de hele avond in de keuken te staan. Snijdt het mes mooi aan twee kanten.

Oh, en over messen gesproken: met deze zesdelige WMF Kineo Messenset heb je tijdens het kokkerellen alle noodzakelijke messen in huis voor het beste snijresultaat. Ook zeker weten dat je groenten en vlees perfect gebakken zijn?

Ga dan voor de Steak Profi Koekenpan. Die is razendsnel warm, geschikt voor alle warmtebronnen en kan zelfs in de oven.

Zorg voor een feestelijk gedekte tafel
Dan kun je nog zo in de feeststemming zijn, zonder een hysterisch gedekte tafel ben je tijdens kerst natuurlijk nergens. De trends van 2020? Modern, klassiek, boho en lieflijk: er is voor eenieder wel wat wils. Leef je dus lekker uit en check vooral even deze tips van WMF-stylist Rian Gieling.

Deel tussendoor een mooi verhaal of gedicht
Om het kerstdiner nóg specialer te maken, kun je iedereen aan tafel vragen om vooraf een persoonlijk verhaal of gedicht voor te bereiden, dat tussen elke gang wordt voorgelezen. Lijkt misschien wat ongemakkelijk in het begin, maar je krijgt er de mooiste gesprekken van. En wie weet ontdek je weer een nieuw talent bij jezelf.

Schenk een goede omfietswijn
Een simpel wijntje van de supermarkt is lekker tijdens de digitale vrijdagmiddagborrel met collega’s, maar ga met kerst eens voor het serieuzere werk. Van Philippe Defrance Sauvignon Blanc en Gruner Veltliner tot Comtesse Thibier Merlot Aude: schenk ze in deze luxe decanteerkaraf en het is net of je in een chique restaurant bent.

Met de Clever & More wijnthermometer serveer je elke wijn ook nog op de juiste temperatuur, en voor de tafelgasten onder de 18 kun je een mooie WMF-waterkaraf met feestelijk fruitwater gebruiken.

Drink je liever koffie of thee na het toetje? Dan zijn deze WMF KITCHENminis® thee- en waterkoker en 2in1 en Melk & Chocolade Opschuimer onmisbaar in jouw keuken.

En het belangrijkste: sluit de avond af met je dierbaarste herinneringen
Oké, 2020 was dan misschien een opmerkelijk jaar, je hebt ongetwijfeld mooie herinneringen gemaakt samen. Deel ze terwijl je nageniet van de heerlijke avond, lach tot in de late uurtjes, vier ‘verantwoord’ feest op afstand en proost met je dierbaren op het nieuwe

Previous Article FOODBLOGGER ELLEN VAN DUIJN OVER WMF FUSIONTEC PANNEN
Next Article TIPS VAN EEN STYLIST: ZÓ CREËER JE EEN FEESTELIJK GEDEKTE TAFEL
Rate this article:
5.0