MET DEZE TIPS IS JOUW WATERFLES IN NO TIME WEER BRANDSCHOON
/ Categorieën: Keukengeheimen

MET DEZE TIPS IS JOUW WATERFLES IN NO TIME WEER BRANDSCHOON

Herken je dat? Je waterfles die na verloop van tijd er een beetje vies uit gaat zien en die je met geen mogelijkheid meer schoon krijgt? Zeker nu je je fles misschien meer gebruikt wanneer je naar je werk gaat. WMF heeft daar een oplossing voor. Met deze tips maak je jouw waterfles, ook zonder flessenborstel, weer brandschoon.

Herbruikbare drinkflessen winnen het steeds meer aan populariteit. Goed voor het milieu en je voorkomt dat je de chemische stof BPA (Bisfenol A) binnen krijgt. Toch heeft het gebruik van een herbruikbare fles ook nadelen. Na verloop van tijd krijgen ze een muffe geur, ondanks grondig spoelen. Die geur wordt veroorzaakt door duizenden bacteriën die zich gretig vermenigvuldigen in je fles. Bij het drinken laat je namelijk bacteriën achter, waardoor zich vuil ophoopt. Daar wordt je fles vies van en gaat ‘ie onfris ruiken. Daarom moet je zo’n drinkfles regelmatig goed schoonmaken. Met deze tips krijg je de fles in no time weer brandschoon.

Chemische- en schoonmaakmiddelen
Door het gebruik van veel chemische- en schoonmaakmiddelen kan je fles of waterkan vies gaan smaken. Vooral plastic flessen zijn hier vatbaar voor. Gebruik deze middeltjes dan ook niet voor het schoonmaken van je waterfles. Er zijn voldoende andere manieren om die fles toch schoon te krijgen.

Tovermiddel
Witte azijn biedt hier uitkomst. Spoel de fles of kan eerst om met heet water. Vul hem vervolgens met een laagje (een vijfde deel) azijn, aangevuld met warm water. Sluit de fles met de dop en schud even flink door elkaar. Laat tien minuten staan en spoel vervolgens om. Het resultaat: een brandschone waterfles! Klein nadeel: je fles ruikt wel een beetje naar azijn. Maar ook daar hebben we een oplossing voor.

Superfris en ‘brand new’
Vul de waterfles wederom met water en voeg er vervolgens wat citroensap aan toe.
Laat dit mengsel een half uurtje staan. Et voilà: na het omspoelen ruikt je fles superfris en oogt ‘ie weer als nieuw. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Nieuw exemplaar
Toch liever een fris en nieuw exemplaar? WMF heeft meerdere drinkbekers in het assortiment, waaronder de WMF Impulse Isoleerbeker 0,35 l. Deze houdt warme dranken maar liefst 8 uur warm en koude dranken tot zo’n 12 uur lekker koel. En het design mag er ook zijn! Hij is er in vintage koper, chrome en matzwart. Een échte ‘must have’ voor iedereen die graag een steentje bij wil dragen aan het milieu.

Vorige artikel Recept: zomerse gazpacho-vissalade met gegrilde paprika, rode ui en croutons in anijs dressing
Volgende artikel 3 tips voor een perfecte picknick
Beoordeel dit artikel:
5.0