3 TIPS VOOR DE PERFECTE PICKNICK
/ Categories: Tafelmanieren

3 TIPS VOOR DE PERFECTE PICKNICK

Hi-ha-holidays! De vakantie loert voor velen al om het hoekje óf is inmiddels van start gegaan. En hoewel deze zomer er misschien toch iets anders uit zal zien dan je een paar maanden geleden gedacht had, is er meer dan genoeg leuks om corona-proof te ondernemen. Wat dacht je van een gezellige picknick? Of je nu vakantie in eigen land viert of op de camping in het buitenland, met deze tips wordt het een beregezellig onderonsje.

Tip 1: Prep je gek

Geen picknick zonder een goedgevulde picknickmand. Zoals vaak zit hierbij het succes in de voorbereiding. Van drankjes tot sandwiches en van handige schoonmaakhulpjes tot spelletjes. Leg de snoetenpoeters, je zonnebrandcrème, draadloze speakers, Twister en een heerlijk boek maar vast klaar. Bedenk een aantal simpele hapjes die niet klef kunnen worden, zoals dubbeldekker sandwiches met knapperige ijsbergsla en oude kaas, fruitspiesjes, zalmwraps, vega(n) quiches, meloen met ham, dips met stokbrood… De keuze is reuze!

Slimme tips op het gebied van drankjes? Hebben we natuurlijk ook. Verpak een fles wijn in een bevroren theedoek of koelelement en water met een verrassend smaakje kun je eerst even voor de helft invriezen. Of bevries wat plakjes komkommer of zomerfruit en doe die op het laatste moment in een fles water, zo dienen ze als ijsblokjes en bovendien ziet het er ook nog eens leuk uit. Voor een overheerlijke, verse smoothie is dit een fijne blender die je fruitmix lekker koel houdt: even vullen, mengen, mixen en je bent klaar om te vertrekken dankzij de handige blenderfles. Easy it is, en nog gezond ook!

Met al dat verkoelends zouden we bijna de koffie vergeten. Met de thermoskan van dit koffiezetapparaat loop je zo de deur uit: hij is lekvrij en de koffie blijft uren warm en vers. Met de handige timer zou je er zelfs al voor kunnen kiezen om hem de avond van tevoren in te stellen, zodat je ‘vertrouwde bakkie zwarte goud’ klaarstaat als jullie de deur uit gaan.

 

 
 

Slimme tip: neem een bekertray mee, daarin kun je op hobbelige picknick-ondergronden je drankjes met het grootste gemak rechtop houden.

 

Tip 2: Picknickplekken waar je misschien nog niet aan gedacht hebt…

Het park is misschien wel de meest voor de hand liggende keuze, maar er zijn meer plekken waar je je picknickkleed neer kunt leggen. Veel grote steden hebben tegenwoordig een stadsstrand, waar je na een dag shoppen zalig kunt neerploffen. In veel bosrijke gebieden staan picknickbanken, waar je geen last hebt van kriebelende mieren. En wil je 100% zeker weten dat je voldoende afstand houdt van iedereen? Leg je picknickkleed, dienblad en kussens dan gewoon lekker in de woonkamer of in je eigen tuin. Extra fijn: je kunt niets vergeten, een glaasje wijn (of twee, of drie, of…) kan prima én je hoeft niet te zoeken naar een schone wc. Wij zien alleen maar voordelen – oh, en een avondpicknick is thuis ook leuk!

Tip 3: Lekker milieubewust

Zonder dat je het doorhebt, heb je als je even niet oplet een hoop plastic in je picknickmand zitten. Een paar simpele tips om dat te voorkomen: neem je sapjes en water mee in flessen, doe je koffie in een thermosfles en kies voor RVS-rietjes. Gebruik je het liefst wegwerpservies? Neem dan bordjes en bekers van bamboe, die zijn beter voor het milieu. Maak daarnaast zoveel mogelijk hapjes zelf, dat scheelt ook al een hoop plastic. Doe bijvoorbeeld een rondje koelkast en maak met je leftovers een gazpacho. Dat kan een klassieke tomatengazpacho zijn, maar eentje met broccoli, komkommer en zelfs sla zijn even smakelijk – al dan niet nóg lekkerder door zijn frisheid. Bolletje burrata of wat granaatappelpitjes erin en het picknickfeest kan beginnen. Hoe je dat even snel fixt? Deze foodprocessor snijdt, maalt en mengt het met gemak voor je. Ben je niet zo’n soep-liefhebber, dan kun je er ook leftover-pannenkoekjes of bijvoorbeeld een lekkere dip mee maken, zoals hummus of guacamole.

Bonustip

Tot slot, misschien wel de allerbelangrijkste tip die we je kunnen geven: zet vooral je standje relax-modus aan,  vergeet alle dagelijkse rompslomp en geniet van gezellige uurtjes met elkaar!

Previous Article MET DEZE TIPS IS JOUW WATERFLES IN NO TIME WEER BRANDSCHOON
Next Article RECEPT: ROGGEBROOD MET ZALM, MIERIKSWORTELCRÈME EN KROKANTE KAPPERTJES
Rate this article:
5.0