RECEPT: APPEL-WORTELSALADE MET ROZIJNEN, HONINGDRESSING, NOTEN EN ZADEN
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: APPEL-WORTELSALADE MET ROZIJNEN, HONINGDRESSING, NOTEN EN ZADEN

DIT HEB JE NODIG

Voor 1 persoon

Voor de salade: 

  • ¼ krop losse bladsla
  • 2 grote wortelen
  • 1 Granny Smith-appel
  • 1 zoete appel naar keuze
  • 50 g rozijnen

Voor de dressing:

  • 30 ml witte balsamico azijn
  • 1 citroen
  • 1 el honing
  • Zout en peper
  • 10 g gember
  • 2 el walnotenolie

Voor de topping:

  • Handje (gedroogde) abrikozen
  • 50 g geroosterde cashewnoten
  • 25 g pistachenoten
  • 3 takkjes munt

 

ZO MAAK JE HET

  1. Schil en rasp de gember. Pers de citroen uit en maak een zoetzure dressing van het sap, gember, balsamicoazijn, kruiden en honing.
  2. Rooster de cashewnoten en pistachenoten lichtjes in de oven of in een koekenpan.
  3. Schil en ontpit de wortelen en appels en snijd ze in blokjes. Breng op smaak met een beetje zout en meng voorzichtig.
  4. Voeg de rozijnen en dressing toe. Pluk de muntblaadjes grof en voeg ze ook toe aan de salade. Meng de salade opnieuw.
  5. Garneer vlak voor het eten met noten, kruiden en abrikozen.

HANDIG: Op werk, in het park of onderweg van je heerlijk bereide maaltijd genieten? Dat kan nu nog eenvoudiger en duurzaam met de WMF My2Go bestekset. De 4-delige RVS bestekset is een makkelijk en hygiënisch alternatief voor wegwerp bestek. Doordat het bestek en drinkrietje gemaakt zijn van hoogwaardig Cromargan® en speciaal ontworpen voor onderweg ervaar je hetzelfde gebruikscomfort als aan tafel. Meer over deze bestekset lees je hier. 

Vorige artikel RECEPT: MOJITO IJSJES MET MUNT EN PERZIK
Volgende artikel RECEPT: GELE CURRY MET KIP, BIMI EN EI
Beoordeel dit artikel:
4.5