vrijdag 29 april 2022 / Categorieën: Recepten RECEPT: APPEL-WORTELSALADE MET ROZIJNEN, HONINGDRESSING, NOTEN EN ZADEN DIT HEB JE NODIG Voor 1 persoon Voor de salade: ¼ krop losse bladsla 2 grote wortelen 1 Granny Smith-appel 1 zoete appel naar keuze 50 g rozijnen Voor de dressing: 30 ml witte balsamico azijn 1 citroen 1 el honing Zout en peper 10 g gember 2 el walnotenolie Voor de topping: Handje (gedroogde) abrikozen 50 g geroosterde cashewnoten 25 g pistachenoten 3 takkjes munt ZO MAAK JE HET Schil en rasp de gember. Pers de citroen uit en maak een zoetzure dressing van het sap, gember, balsamicoazijn, kruiden en honing. Rooster de cashewnoten en pistachenoten lichtjes in de oven of in een koekenpan. Schil en ontpit de wortelen en appels en snijd ze in blokjes. Breng op smaak met een beetje zout en meng voorzichtig. Voeg de rozijnen en dressing toe. Pluk de muntblaadjes grof en voeg ze ook toe aan de salade. Meng de salade opnieuw. Garneer vlak voor het eten met noten, kruiden en abrikozen. HANDIG: Op werk, in het park of onderweg van je heerlijk bereide maaltijd genieten? Dat kan nu nog eenvoudiger en duurzaam met de WMF My2Go bestekset. De 4-delige RVS bestekset is een makkelijk en hygiënisch alternatief voor wegwerp bestek. Doordat het bestek en drinkrietje gemaakt zijn van hoogwaardig Cromargan® en speciaal ontworpen voor onderweg ervaar je hetzelfde gebruikscomfort als aan tafel. Meer over deze bestekset lees je hier. Vorige artikel RECEPT: MOJITO IJSJES MET MUNT EN PERZIK Volgende artikel RECEPT: GELE CURRY MET KIP, BIMI EN EI Beoordeel dit artikel: 4.5
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019