RECEPT: GELE CURRY MET KIP, BIMI EN EI
/ Categories: Recepten

RECEPT: GELE CURRY MET KIP, BIMI EN EI

DIT HEB JE NODIG

Voor 2-3 personen

Voor de curry pasta:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 chilipeper, fijn gehakt
  • 1 tl gember, geraspt
  • 1 stengel citroengras, fijn gehakt
  • Bosje verse koriander
  • 1,5 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • Peper en zout
  • 1 el zonnebloemolie
  • Staafmixer of blender

Voor in de curry:

  • 1 el zonnebloemolie
  • 450 gram kipdijfilet, in grove blokjes (schoongemaakt) 
  • 100 gram Chinese kool
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 ml kipboullion 
  • 2 tl vissaus
  • 2 tl bruine basterd suiker
  • 1 el limoensap
  • 400 gram bimi 
  • 2 of 3 eieren
  • Braadpan met deksel 

Ter garnering en erbij

  • 1 chilipeper
  • 1 takje koriander
  • Rijst of naanbrood 

ZO MAAK JE HET

  1. Hak en snijd alle ingrediënten voor de curry pasta en voeg dit toe aan een blender of mix glad met een staafmixer. Gebruik de helft van de pasta om de kipdijfilet mee te marineren; dit is het lekkerste als je de pasta een dag van tevoren maakt en de kip een dag laat marineren. 
  2. Verhit 1 el zonnebloemolie in een braadpan en bak de kipblokjes hier in aan tot ze goudbruin zijn. Voeg de andere helft van de pasta toe en bak voor 1 á 2 minuten mee. Kook ondertussen de eieren (halfgekookt). 
  3. Giet de kokosmelk en boullion hierbij en meng goed. Breng zachtjes aan de kook en voeg de vissaus, bruine suiker en limoensap toe. Proef en voeg eventueel iets meer toe naar smaak. Pel de eieren. 
  4. Voeg de bimi toe en gepelde eieren en laat voor 15 minuten zachtjes pruttelen met deksel. Voeg vervolgens de Chinese kool toe en laat nog voor 5 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel om de curry iets in te laten dikken. 
  5. Serveer de curry samen met witte basmatirijst of naanbrood. Garneer de curry met chilipeper (in ringetjes) en verse koriander. 
Previous Article RECEPT: APPEL-WORTELSALADE MET ROZIJNEN, HONINGDRESSING, NOTEN EN ZADEN
Next Article RECEPT: GEGLAZUURDE EENDENBORST-HAPJES MET WITLOF EN CITRUS-VANILLE
Rate this article:
5.0