RECEPT: ARANCINI MET PECORINO EN SALIE
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: ARANCINI MET PECORINO EN SALIE

Een Siciliaanse specialiteit én perfecte zomerse borrelhap: zelfgemaakte arancini! Deze knapperige balletjes – letterlijk vertaald ‘kleine sinaasappels’ – worden gevuld met (restjes) risottorijst en kaas. De Sicilianen bedachten het gerecht om makkelijk mee te nemen onderweg, maar wij genieten er net zo lekker van thuis in de tuin! Zelf proberen? Ontdek het recept hieronder.

DIT HEB JE NODIG

Voor 15 stuks

  • 150 gram risotto rijst
  • 600 ml groentebouillon
  • 20 gram roomboter
  • 50 gram pecorino
  • 1 sjalotje
  • 2 knoflooktenen
  • 50 ml witte wijn
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes verse salie, fijngehakt
  • 2 takjes verse oregano, fijngehakt
  • zout en peper
  • 2 eieren
  • 1 el bloem
  • Panko paneermeel
  • zonnebloemolie om in te frituren
  • Om in te dippen: truffelmayonaise
  • Een WMF Fusiontec koekenpan

ZO MAAK JE HET

 

  1. Hak de knoflook en sjalot fijn. Verhit een pan met de olijfolie en fruit hier de sjalot en knoflook in voor 2 minuten. Voeg de risotto toe en bak even mee totdat deze glazig wordt.
     
  2. Blus dit af met de witte wijn en voeg 1/3e van de bouillon toe en laat op laag vuur, totdat de risotto droger wordt. Herhaal deze stap nog twee keer, totdat alle bouillon is opgenomen. Blijf regelmatig roeren en voeg eventueel iets meer water of bouillon toe als de rijst te droog is; proef dit aan het einde als de bouillon op is.
     
  3. Hak ondertussen de kruiden fijn en rasp de pecorino. Voeg dit toe, samen met een flinke snuf peper en zout, aan de risotto wanneer deze gaar is en roer goed door. De kruidensmaak mag best wat intenser zijn: de smaak neemt namelijk iets af in intensiteit wanneer je de balletjes gaat frituren.
     
  4. Laat de risotto even afkoelen, zodat je er goed balletjes van kan rollen. Verdeel de panko, bloem en de geklutste eieren over drie kommetjes.
     
  5. Draai balletjes van de risotto en haal deze door de bloem, het ei en als laatste het panko paneermeel. Je kunt de balletjes invriezen om later te frituren, maar je kan ze ook direct klaarmaken. Doe dit voor 4 minuten op 180 graden in een pan met zonnebloemolie. Serveer de arancini balletjes met (zelfgemaakte) truffelmayonaise.
Vorige artikel RECEPT: BEEF RENDANG UIT DE SNELKOOKPAN
Volgende artikel RECEPT: ORZO RISOTTO UIT DE SNELKOOKPAN
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling