RECEPT: BEEF RENDANG UIT DE SNELKOOKPAN
/ Categories: Recepten

RECEPT: BEEF RENDANG UIT DE SNELKOOKPAN

De bereiding van gerechten met behulp van de snelkookpan is modern, snel en gezond.
Ellen van Duijn, auteur van het kookboek “Made by Ellen - Elke dag verrassend lekker eten” en foodblogger, is aan de slag gegaan met onze WMF Perfect Plus Snelkookpan. Lees hier haar ervaringen en  een heerlijk recept Beef Rendang.

Dit blog is geschreven door Ellen van Duijn, auteur van het kookboek “Made by Ellen - Elke dag verrassend lekker eten” en foodblogger van de gelijknamige blog madebyellen.nl


Sinds mijn vorige snelkookpan recept ben ik de pan verder gaan uitproberen en word ik er steeds maar enthousiaster over. Zo gebruik ik de pan inmiddels wekelijks voor het koken van gedroogde peulvruchten. Deze peulvruchten zijn namelijk niet alleen gezonder maar ik vind de smaak en bite van de gedroogde peulvrucht veel lekkerder. Voordat ik de snelkookpan had schoot het er vaak bij in om de gedroogde peulvruchten de avond ervoor te weken. Nu ik de snelkookpan heb hoeft dit gelukkig niet meer en kan ik vlak voor het bereiden van het avondeten rustig bedenken dat ik graag gedroogde peulvruchten door m’n gerecht wil hebben. Met ongeveer 25 minuten heb ik dan bijvoorbeeld perfect gegaarde bonen. Deze bonen gebruik ik dan onder ander voor de heerlijke groentesoep die ik al een paar keer met de snelkookpan bereid heb.

Vandaag deel ik een snel recept voor beef rendang met je. Dit vlees gerecht hoef je namelijk niet een halve dag laten staan pruttelen op je fornuis. Deze heerlijke variant maak je in slechts 20 minuten met de snelkookpan. Niet alleen erg makkelijk dus maar ook nog eens zeer energiebesparend.

Fijn toch?!

HET RECEPT 

Beef rendang uit de snelkookpan

Voor 4 tot 6 personen - voorbereidingstijd: 5 minuten - kooktijd: 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • 2 middelgrote uien, gepeld en fijngehakt
  • 6 knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 1 theelepel Laos
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn of curry madras
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 volle theelepel tamarinde
  • 800 gram riblappen, in blokjes gesneden
  • 50 gram kokos, geroosterd
  • 2 stengels citroengras
  • 400ml kokosmelk
  • 50ml runderbouillon

BEREIDING

  1. Zet de snelkookpan op het vuur en schenk er wat olie in. Fruit de knoflook samen met de ui in de pan. Doe de riblappen erbij en bak kort op hoog vuur aan totdat alles rondom kleur heeft gekregen. Voeg vervolgens de laos, kurkuma, komijn en kokosrasp toe. Schep alles om voor een minuut en roer dan de vissaus en tamarinde erdoor.
     
  2. Schenk de kokosmelk en de bouillon erbij.
     
  3. Kneus de citroengras met de vijzel of de platte kant van een mes en leg deze bij het vlees in de pan.
     
  4. Breng nu alles rustig aan de kook. Plaats de deksel op de snelkookpan en vergrendel deze. Zorg dat het vuur nu hoog staat. Ik zet mijn inductieplaat nu op stand 8. Zodra de tweede oranje ringen naar bovenkomen en goed zichtbaar is verlaag ik de druk door de temperatuur te verlagen naar stand 4 van mijn inductiefornuis. Ik zet de timer op 20 minuten. De pan houd ik in de gaten door zo nu en dan te kijken of de tweede oranje ring nog goed zichtbaar is. Zo nu en dan speel ik een beetje met de temperatuur om te zien wat er gebeurd.
     
  5. Na 20 minuten zet ik het fornuis uit en laat de pan voor 10 minuten staan De restkooktijd indicator (de pin) is volledig teruggetrokken in het handvat, wat betekent dat er geen druk meer in de snelkookpan zit. Ik kan de pan veilig openmaken.
     
  6. Schep de beef rendang in een schaal of verder over de borden. Gekookte rijst en gegrilde paksoi smaken er heerlijk bij!
Previous Article RECEPT: KNOLSELDERIJ STEAK UIT DE WMF PERFECT PLUS SNELKOOKPAN
Next Article RECEPT: ARANCINI MET PECORINO EN SALIE
Rate this article:
3.6