RECEPT: ORZO RISOTTO UIT DE SNELKOOKPAN
De bereiding van gerechten met behulp van de snelkookpan is modern, snel en gezond.
Ellen van Duijn, auteur van het kookboek “Made by Ellen - Elke dag verrassend lekker eten” en foodblogger, is aan de slag gegaan met onze WMF Perfect Plus Snelkookpan. Lees hier haar eerste ervaringen met en probeer ook de heerlijke groente soep.
Dit blog is geschreven door Ellen van Duijn, auteur van het kookboek “Made by Ellen - Elke dag verrassend lekker eten” en foodblogger van de gelijknamige blog madebyellen.nl
Het gaat lekker met het uitproberen van de snelkookpan. Het is veel minder spannend dan ik ooit gedacht had. Dit komt voornamelijk doordat de WMF "Perfect Plus" snelkookpan voldoende veiligheid heeft ingebouwd dat mij direct een heel fijn gevoel gaf. Vooral dat er op de deksel een indicator pin zit zodat je precies kan zien hoe hoog de druk is geeft een heel prettig gevoel. De eerste oranje ring is de indicator voor zachtere ingrediënten, zoals vele soorten groenten, en de tweede oranje ring is voor als je stevige ingrediënten wilt gaan koken, bijvoorbeeld vlees.
Na al een heerlijke knolselderij, groentesoep en een makkelijke beef rendang in de snelkookpan gemaakt te hebben is het dit keer tijd voor een risotto. In plaats van risottorijst koos ik voor Orzo. Dit is een pastasoort dat eruit ziet als rijst. Heerlijk met een hele grote hand verse paddestoelen erdoor en je hebt weer in een mum van tijd een heerlijk gerecht klaar staan.
HET RECEPT
Recept orzo risotto
Voor 4 personen - voorbereidingstijd: 5 minuten - Kooktijd: 20 minuten
Orzo risotto uit de snelkookpan
INGREDIËNTEN
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 200 gram paddenstoelenmix, gescheurd of in plakjes gesneden
- 2 takjes verse kruiden zoals tijn of rozemarijn, alleen de blaadjes, fijngehakt
- 1/4 theelepel donkere miso
- 200 gram orzo
- 50 gram Noillly Prat, witte wijn of water
- 450 gram groente bouillon
- 4 goede handen Parmezaanse- of Pecorino kaas
- Zwarte peper uit de molen
- Eventueel een beetje zeezout
ZO MAAK JE HET
- Zet de snelkookpan op het vuur en schenk er een beetje olijfolie bij. Fruit hierin de knoflook en voeg vervolgens de paddenstoelen toe. Bak deze totdat het vocht eruit is en de paddenstoelen kleur hebben gekregen.
- Schep de kruiden en vervolgens de miso erdoor. Voeg vervolgens de orzo toe. Schep regelmatig om totdat de orzo glanst.
- Schenk nu de Noilly Prat erbij en laat koken totdat deze bijna in z'n geheel verdampt is. Schenk de bouillon erbij en breng bijna aan de kook.
- Plaats de deksel op de snelkookpan en vergrendel deze. Zet het vuur nu hoog en laat het koken. Zodra de eerste oranje ring naar bovenkomt en goed zichtbaar is verlaag je de temperatuur naar middelgroot vuur. Zorg er wel voor dat de temperatuur hoog genoeg blijft zodat de eerste oranje ring goed zichtbaar blijft gedurende het koken van het gerecht.
Zet de kookwekker nu op 15 minuten.
Zodra de timer gaat zet je het vuur uit en haal je de pan van het vuur. Laat de pan nu voor 10 minuten staan zodat de restkooktijd indicator pin in z'n geheel weer in het handvat zit. Het teken dat er geen druk meer op de snelkookpan zit en de pan opengemaakt kan worden.
- Verdeel de orzo risotto met paddenstoelen over de borden en maak af met wat peper en een goede hand fijngeraspte kaas.
- Enjoy!
TIPS
Een handje verse rucola is een lekkere toevoeging over het gerecht.