RECEPT: AUBERGINE MET BURRATA, TOMAAT EN RUCOLA
/ Categories: Recepten

RECEPT: AUBERGINE MET BURRATA, TOMAAT EN RUCOLA

Krijg je dit weekend eters en heb je even geen idee wat je moet maken? Check dit overheerlijke én gezonde recept met aubergine, tomaatjes, burrata en rucola. Simpel, maar een perfect voor- of bijgerecht met de zomerse dagen op komst.

Voor dit apetijtelijke voor- of bijgerecht heb je ongeveer 15 minuten bereidingstijd nodig + 35 min koken (incl. baktijd in pan)

DIT HEB JE NODIG:

  • 1 aubergine
  • 3 el olijfolie voor de aubergine
  • Citroenrasp van 1 (bio)citroen
  • 1 tl oosterse kruidenmix (o.a. ui, gember, knoflook, zwarte peper)
  • 1 burrata (200 g)
  • 6 cocktailtomaten
  • 60 g rucola 
  • 20 g pijnboompitten
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie voor over de rucola
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Naar smaak: zout, peper, suiker 
  • WMF LONO PRO Sous Vide Cooker, Vacuümzakken, WMF vacuüm sealer en een koekenpan

ZO MAAK JE HET:

1.    Vul de WMF Sous Vide Cooker met water en stel de temperatuur in op 85 ° C.
2.    Was de aubergine en dep hem droog. Snijd vervolgens in gelijke plakjes van 1,5 cm.
3.    Breng de aubergine op smaak met zout en oosterse kruidenmix en doe deze in een vacuümzak samen met de citroenrasp en olijfolie. Vacumeer en kook de aubergine 30 minuten in de WMF Sous Vide Cooker.
4.    Blancheer de cocktailtomaten in kokend water en verwijder de schil.
5.    Was de rucola met koud water en droog deze in een slacentrifuge of theedoek.
6.    Verhit de koekenpan en rooster de pijnboompitten voorzichtig. Bak daarna de gekookte aubergine kort aan in de pan, voeg de cocktailtomaten toe en breng op smaak met de tijm, rozemarijn en knoflook.
7.    Plaats de plakjes aubergine in het midden van het bord.
8.    Breng de rucola op smaak met de balsamicoazijn en olijfolie en voeg naar smaak zout, peper en suiker toe.
9.    Leg de rucola op de aubergine en garneer met tomaten, burrata en pijnboompitten.

WIST JE DAT? 
Burrata is de romige neef van mozzarella en wordt gemaakt met koemelk in plaats van buffelmelk. Als het moeilijk te vinden is, kun je zelf een (bijna) authentieke versie maken: scheur een goede buffalo mozzarella in kleine stukjes en meng met crème fraîche tot het smeuïg wordt.

KOKEN OP ZIJN FRANS
De WMF Lono Sous Vide Cooker Pro is een indrukwekkend apparaat dankzij zijn vele functies en is als het ware een culinair kooksysteem waarbij voedsel wordt verpakt in vacuüm zakken. Je kunt er vlees, vis of groenten heel zachtjes in koken.

Sous vide is het Franse woord voor ‘onder vacuüm’. Deze kooktechniek wordt gebruikt om vlees, vis of groenten verpakt in een vacuümzak in een waterbad te garen. De temperatuur van zo’n bad is met de WMF Sous vide koker heel precies in te stellen. Door deze constante temperatuur wordt een gelijkmatige garing van vlees, vis of groenten bereikt. Voordelen van deze kooktechniek zijn: behoud van smaken, sappen en vitaminen en mineralen. 

De basis van deze kooktechniek bestaat uit het vacumeren van het product in een vacuümzak. Vaak worden smaakmakers (kruiden en marinades) toegevoegd in de zak. Let hierbij wel op dat de smaakmakers niet te sterk zijn, aangezien ze door de sous vide techniek versterkt worden. Vervolgens wordt de vacuümzak in het waterbad gelegd en wordt het gerecht langzaam gaar.

Consumentenadviesprijs Sous vide: € 209,95

Consumentenadviesprijs vacuüm sealer: € 129,95  

Meer info over de WMF Lono Sous Vide Cooker Pro vind je hier. 

Meer info over de WMF Lono Vacuüm Sealer vind je hier

Previous Article ZOMERSE DORSTLESSER: ZET FRUITWATER OP TAFEL
Next Article DE NIEUWSTE PRONKJUWEELTJES VAN WMF
Rate this article:
No rating