ZOMERSE DORSTLESSER: ZET FRUITWATER OP TAFEL
/ Categories: Recepten

ZOMERSE DORSTLESSER: ZET FRUITWATER OP TAFEL

Zelf fruitwater maken is eigenlijk een koud kunstje. Er zitten weinig calorieën in, het staat leuk op tafel en het is ook nog eens op en top zomers. Aarzel daarom niet en ga aan de slag met het zelf maken van deze fruitige dorstlessers.

Een mooie waterkaraf op tafel gevuld met fruit of kruiden doet het altijd goed. Je kan het water bijvoorbeeld lekkerder maken door munt, peterselie of basilicum eraan toe te voegen met een combinatie van fruit. Dit maakt het water niet alleen gezond maar het staat ook creëert ook nog eens sfeer op de eettafel! Bijzonder lekker zijn bijvoorbeeld de combi’s munt, aardbei en citroen, watermeloen en basilicum of komkommer met munt. Varieer erop los en probeer onderstaand recept ook een keer.

DIT HEB JE NODIG:
WMF Basic Waterkaraf 1 liter, WMF-waterglazen, verse thee met gedroogde fruitsoorten, een halve grapefruit, een halve sinaasappel, paar schijfjes limoen,
2 takjes munt, een scheutje gembersiroop.

ZO MAAK JE HET:
1. Zet de gedroogde fruitthee en laat goed trekken.
2. Zeef vervolgens de thee en zet koud.
3. Snijd de grapefruit, de sinaasappel en de limoen in schijfjes.
4. Voeg dit toe aan de thee en laat het mee koelen met twee takjes munt.
5. Mocht je de thee niet zoet genoeg vinden, dan kun je een scheutje gembersiroop toevoegen.

BEN JE OP ZOEK NAAR MEER INSPIRATIE VOOR ZOMERSE DRANKJES, MAAR LIEVER EVEN ALCOHOLVRIJ? CHECK DAN DEZE RECEPTEN VAN DE MEEST LEKKERE VIRGIN COCKTAILS.

LUST VOOR HET OOG
Vroeger kwam er een fles of een kan met water op tafel, maar tegenwoordig wordt het water stijlvol in een mooie karaf geserveerd. WMF heeft veel stijlvolle waterkaraffen in haar assortiment. Dankzij hun grote opening kunnen deze WMF Basic waterkaraffen eenvoudig worden gevuld en kan het water eenvoudig en gecontroleerd worden uitgeschonken. WMF biedt waterkaraffen in verschillende afmetingen en vervaardigd uit moderne materialen zoals glas en gepolijst Cromargan® roestvrij staal. Deze prachtige karaffen worden afgesloten met een CloseUp-sluiting die automatisch werkt door middel van een kantelmechanisme en een geïntegreerde zeef houdt de ijsblokjes en citroenschijfjes bij het uitschenken tegen. WMF waterkaraffen passen in de drankcompartimenten van standaard koelkasten.

Previous Article GEFELICITEERD: WINNAARS WMF-CHEFSTAFETTE BEKEND
Next Article RECEPT: AUBERGINE MET BURRATA, TOMAAT EN RUCOLA
Rate this article:
3.0