RECEPT: AZIATISCHE BROCCOLI
/ Categories: Recepten

RECEPT: AZIATISCHE BROCCOLI

Makkelijk | Bijgerecht | 4 personen

15 min bereidingstijd 

DIT HEB JE NODIG:

  • 350 gram broccoli
  • 150 ml groentebouillon
  • 4 el sojasaus
  • 1 el sesam
  • Rasp van één limoen
  • Sap van een halve limoen
  • 1 rode peper
  • 1 el honing
  • 1 teentje knoflook 
  • Een beetje gember
  • Een beetje sesamolie
  • Zout en peper
  • Vitalis Stoompan WMF + Extra stoomrek voor in de pan

ZO MAAK JE HET:

  1. Was de broccoli en verdeel in roosjes.
  2. Pel de knoflook en hak fijn.
  3. Hak de rode peper in fijne ringentjes en houd apart.
  4. Bak de knoflook kort aan met een beetje sesamolie in de pan. Voeg de groentebouillon toe en breng op smaak met sojasaus, honing, een beetje geraspte gember, zout en peper.
  5. Was en boen de limoen, rasp vervolgens de schil. Pers het sap eruit en voeg de helft van het limoensap en de schil toe aan de bouillon. Plaats vervolgens het stoomrek in de pan.
  6. Verdeel de broccoli over het stoomrek, dek af en breng de bouillon aan de kook. Stoom (95 °C) in 7 minuten de broccoli gaar.
  7. Rooster ondertussen de sesam in een pan zonder vet tot het lichtbruin van kleur is.
  8. Haal de broccoli uit de pan, giet er wat bouillon over en maak het gerecht af met een beetje sesamolie, zout, peper en rode peper.

TIP:

Draai het vuur laag tijdens het bakken van de knoflook, zodat deze niet bruint. Anders wordt de knoflook bitter van smaak.

Previous Article RECEPT: JJINPPAN
Next Article RECEPT: ZOETE RISOTTO
Rate this article:
4.0