RECEPT: ZOETE RISOTTO
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: ZOETE RISOTTO

Een verrassend dessert met rood fruit en citrus.

Makkelijk | nagerecht | 4 personen

20 min bereidingstijd in snelkookpan (normale pan langer)

DIT HEB JE NODIG:

  • 300 gram risottorijst
  • 750ml melk
  • 250ml kokosmelk
  • 1 kaneelstokje
  • 1 reepje citroenschil
  • 1 vanille stokje (gespleten)
  • Bosje munt
  • 100 gram pijnboompitjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels honing
  • 1 sinaasappel
  • 250 gram rood fruit
  • 1 eetlepel suiker
  • WMF Snelkookpan

ZO MAAK JE HET:

  1. Voeg de melk en de kokosmelk toe aan de WMF (snelkook)pan. Voeg vervolgens ook de rijst, kaneel, citroenschil en het gespleten vanillestokje toe.
  2. Breng aan de kook onder voortdurend roeren en zet het vuur laag. Blijf regelmatig roeren tot dat de rijst gaar is. Bij gebruik van een snelkookpan; schakel de warmtebron uit, sluit de deksel en laat het geheel 20 minuten staan.
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder vet, laat afkoelen. Hak ze vervolgens fijn in een hakmolen samen met de muntblaadjes en meng met citroensap en honing om een pesto te vormen. 
  4. Snijd met een scherp mes de boven en onderkant eraf van de sinaasappel. Schil vervolgens de sinaasappel met het mes door van boven naar beneden met de ronding mee te snijden. Snijd nu de partjes uit de sinaasappel tussen de vliesjes en vang het sap op in een kom. Voeg het rood fruit en een 1 el suiker toe en laat even staan.
  5. Verwijder het kaneelstokje, de citroenschil en het vanillestokje uit de risotto.
  6. Serveer direct. Besprenkel de risotto met de muntpesto en verdeel het fruit erover.

TIP:

Strooi er wat geschaafde witte chocolade over voor een feestelijk effect.

Vorige artikel RECEPT: AZIATISCHE BROCCOLI
Volgende artikel RECEPT: QUINOA SALADE MET RUCOLA, GEITENKAAS EN GRANAATAPPEL
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling