maandag 16 december 2019 / Categorieën: Recepten RECEPT: JJINPPAN Dimsum, maar dan anders! Een gestoomd broodje met zoete vulling... Makkelijk | nagerecht | 4 personen 100 min totale bereidingstijd met de WMF Snelkookpan. DIT HEB JE NODIG: Bonenvulling Water 150 gram Adukibonen 125 gram bruine suiker Zout Deeg 15 gram verse gist 2 eetlepels suiker 250 gram meel 0,5 theelepel zout 125 ml melk 1 theelepel olie Klein beetje boter voor de vulling ZO MAAK JE HET: Voeg de bonen toe aan de snelkookpan, dek af met veel water en breng aan de kook. Giet vervolgens af en spoel kort. Doe de bonen terug in de snelkookpan deze keer met 600 ml water. Sluit de snelkookpan volgens de instructies en kook de bonen op niveau 2 gedurende ca. 45 minuten tot heel zacht. Laat de stoom uit de snelkookpan ontsnappen volgens de instructies en open. Tap eventuele vloeistof af. Meng de bruine suiker en een snufje zout met de bonen en verwarm tot de suiker is gesmolten. Pureer de bonen (niet te fijn) en kook in de snelkookpan zonder deksel tot er nog een beetje vloeistof over is. Laat de bonenpuree in een kom afkoelen en roer af en toe. Meng ondertussen de gist, suiker en 1 el bloem in een kom, dek af en laat ca. 5 minuten staan. Verhit het zout, de melk en de olie samen in een pannetje. Voeg het gistdeeg en melkmengsel toe aan de rest van de bloem en kneed het geheel ongeveer een minuut of 5 minuten om een glad deeg te maken, dek af en laat het ca. 30 minuten op een warme plaats rijzen. Kneed het deeg opnieuw grondig en vorm het in 8 tot 10 platte cirkels met een diameter van ongeveer 8 cm. Gebruik een deegroller om de cirkels uit te rollen, beginnend bij het dikkere midden en werkend naar de dunnere rand. Verdeel ongeveer 1 theelepel het bonenmengsel op elke cirkel en vorm kleine balletjes, waarbij de randen van het deeg stevig tegen elkaar worden gedrukt. Leg ze op bakpapier met de naad naar beneden, dek af en laat ongeveer een uur rijzen. Vul de schoon gemaakte snelkookpan met ongeveer 2 cm water, plaats het rekje en breng aan de kook. Smeer de bodem van het stoommandje in met een beetje boter en plaats de kleine balletjes, laat er voldoende ruimte tussen. Plaats het geheel in de snelkookpan. Sluit de snelkookpan volgens de instructies en verwarm tot je kookniveau 1 bereikt. Zet het vuur uit. Stoom de balletjes circa 3-5 minuten. Laat de stoom uit de snelkookpan ontsnappen volgens de instructies en open. Herhaal dit tot dat alle balletjes gestoomd zijn. Serveer warm voor de beste smaak. TIP: Maak de Jjinppang af met wat sesamzaadjes en honing. Vorige artikel DEZE KERST ETEN WE AZIATISCH Volgende artikel RECEPT: AZIATISCHE BROCCOLI Beoordeel dit artikel: 4.0 Documenten om te downloaden Jjinppang (3)(.jpg, 763,91 KB) - 25 download(s)
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019