RECEPT: AZIATISCHE VIS KEBABS MET KIEMGROENTE EN ZOETZURE SAUS
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: AZIATISCHE VIS KEBABS MET KIEMGROENTE EN ZOETZURE SAUS

Makkelijk | Vooraf/hoofd | 4 personen
25 min bereidingstijd + (bak)tijd in pan

DIT HEB JE NODIG:

  • Ongeveer 500gram stevige witvis (kabeljauw)
  • 1 st gele paprika
  • ½ rode of groene paprika
  • 12 shiitake paddenstoelen
  • Snufje zout
  • Snufje witte peper
  • Snufje Laos poeder
  • Snufje gemalen citroengras
  • Zoetzure saus
  • 500ml water

Garneer met

  • Gedroogd fruit (mango, banaan, bessen, rozijnen, kokos)
  • Kiemgroentes (Taugé en alfalfa)

ZO MAAK JE HET:

  1. Was de visfilets goed en dep ze droog, snijd ze vervolgens in hapklare stukjes.
  2. Was paprika's en snijd ze ook in hapklare stukjes. Verwijder de stelen van de shiitake paddenstoelen, veeg schoon met een vochtige doek.
  3. Rijg de ingrediënten afwisselend op de spiesjes. Breng op smaak met zout, witte peper, laos poeder en een beetje gemalen citroengras.
  4. Vul je (stoom)pan met water en breng aan de kook en haal het stoomrekje eruit. Verdeel hierop de vis kebabs en zet terug in de pan.
  5. Sluit de pan af met de deksel en stoom de vis gaar in circa 10-15min.
  6. Serveer de kebabs met gedroogd fruit, de kiemgroentes en zoetzure saus om in te dippen.

TIPS
Andere groenten kunnen worden gebruikt voor de kebabs. Het motto hier is: "eet wat je lekker vindt”. Gemalen citroengras geeft een frisse, peperige smaak die doet denken aan gember, maar de smaak is veel milder.

Vorige artikel PAKJESAVOND: ULTIEME CADEAUS VOOR FOODIES & WINELOVERS
Volgende artikel RECEPT: EENDENBORST MET TERIYAKISAUS, PAK CHOI EN ZOETE AARDAPPEL
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling