RECEPT: AZIATISCHE VIS KEBABS MET KIEMGROENTE EN ZOETZURE SAUS
Makkelijk | Vooraf/hoofd | 4 personen
25 min bereidingstijd + (bak)tijd in pan
DIT HEB JE NODIG:
- Ongeveer 500gram stevige witvis (kabeljauw)
- 1 st gele paprika
- ½ rode of groene paprika
- 12 shiitake paddenstoelen
- Snufje zout
- Snufje witte peper
- Snufje Laos poeder
- Snufje gemalen citroengras
- Zoetzure saus
- 500ml water
Garneer met
- Gedroogd fruit (mango, banaan, bessen, rozijnen, kokos)
- Kiemgroentes (Taugé en alfalfa)
ZO MAAK JE HET:
- Was de visfilets goed en dep ze droog, snijd ze vervolgens in hapklare stukjes.
- Was paprika's en snijd ze ook in hapklare stukjes. Verwijder de stelen van de shiitake paddenstoelen, veeg schoon met een vochtige doek.
- Rijg de ingrediënten afwisselend op de spiesjes. Breng op smaak met zout, witte peper, laos poeder en een beetje gemalen citroengras.
- Vul je (stoom)pan met water en breng aan de kook en haal het stoomrekje eruit. Verdeel hierop de vis kebabs en zet terug in de pan.
- Sluit de pan af met de deksel en stoom de vis gaar in circa 10-15min.
- Serveer de kebabs met gedroogd fruit, de kiemgroentes en zoetzure saus om in te dippen.
TIPS
Andere groenten kunnen worden gebruikt voor de kebabs. Het motto hier is: "eet wat je lekker vindt”. Gemalen citroengras geeft een frisse, peperige smaak die doet denken aan gember, maar de smaak is veel milder.