maandag 9 december 2019 / Categorieën: Recepten RECEPT: EENDENBORST MET TERIYAKISAUS, PAK CHOI EN ZOETE AARDAPPEL Makkelijk | Vooraf/hoofd | 2-3 personen 20 min bereidingstijd + 70 min koken (incl. baktijd in pan) Extra: Vacuümzakken, vacuüm sealer, steelpan en koekenpan DIT HEB JE NODIG: Voor de eendenborst ½ eendenborst (ca. 300 g) 20 g sake 20 g mirin (rijstwijn) 20 g donkere sojasaus 10 g bruine basterdsuiker Maïzena, gemengd met koud water Voor de zoete aardappel 1 grote zoete aardappel 2 el sesamolie Snufje milde kerriepoeder Snufje zout Voor de pak choi 1 pak choi (ca. 75 g) 10 g boter Snufje zout Snufje suiker ZO MAAK JE HET Vul de Sous Vide Cooker met water en stel de temperatuur in op 85 ° C. Snijd vervolgens de pak choi in vieren, spoel af met koud water, dep ze droog en doe ze in een vacuümzak met een snufje zout, suiker en wat boter. Schil de zoete aardappel, halveer in de lengte, dan in vieren. Breng op smaak met sesamolie, een snufje zout, een snufje kerriepoeder en doe ze in een vacuümzak. Was de eendenborst met koud water, dep ze droog en snijd de huid kruislings met een scherp mes. Doe de eend in een vacuümzak samen met de teriyaki-saus, die is gemaakt van de mirin, sake, sojasaus en basterdsuiker. Kook de zoete aardappel in de Sous Vide Cooker gedurende 35 minuten. Voeg de pak choi toe en kook nog 8 minuten. Plaats de eendenborst in de Sous Vide Cooker en kook deze 17 minuten. Wanneer klaar, open de zak voorzichtig en giet de bouillon in een kleine steelpan. Breng aan de kook en roer de maïzena erdoor om te binden. Spoel de eendenborst opnieuw en dep droog. Verwarm de koekenpan op het fornuis. Bak vervolgens de eendenborst op hete temperatuur 30 seconden met de huid naar beneden, draai hem om en bak nog eens 30 seconden. Laat de eendenborst drie minuten rusten. Haal ondertussen de pak choi en zoete aardappel uit de vacuümzakken, bak en breng deze verder op smaak, indien nodig. Snijd vervolgens de eendenborst in plakjes, verdeel alles over de borden en giet de teriyakisaus erover. Serveer direct. Vorige artikel RECEPT: AZIATISCHE VIS KEBABS MET KIEMGROENTE EN ZOETZURE SAUS Volgende artikel DEZE KERST ETEN WE AZIATISCH Beoordeel dit artikel: Geen beoordeling
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019