woensdag 18 mei 2022 / Categorieën: Recepten RECEPT: BBQ PORTERHOUSE STEAK MET GEGRILDE ASPERGES DIT HEB JE NODIG Voor 2 personen 2 Porterhouse Steaks (2x220 gram) 1/3 kop (80 ml) extra vierge olijfolie 2 el balsamico azijn 1 knoflookteentje, fijn geraspt 2 el olijfolie 1 bos groene asperges, steeltjes verwijderd 60 g rucola 50g Parmezaanse kaas Zeezout Grofgemalen peper Ter garnering: 50 gram gepofte quinoa (zelfgemaakt of uit de winkel) BBQ of grillpan ZO MAAK JE HET Bereid de barbecue of grill voor op middelhoog vuur. Klop in een kleine kom de extra vergine olijfolie, azijn, knoflook, 1/2 theelepel zeezout en een snufje grofgemalen peper tot een groffe dressing. Bestrijk de steaks met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zeezout en peper. Barbecue of grill gedurende 3-4 minuten aan elke kant of tot ze aan beide kanten bruin zijn en de interne temperatuur 54°C is voor medium-rare steaks. Leg de steaks op een snijplank, schep 1 el dressing over elke steak en laat 5 minuten rusten. Bestrijk ondertussen de asperges met de resterende 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zeezout en peper. Barbecue of grill, draai indien nodig, gedurende 5 minuten of tot ze mooie grillstrepen hebben en knapperig zijn. Schik de rucola en gegrilde asperges op twee borden. Snijd steaks tegen de draad in en verdeel over de borgen. Besprenkel met dressing, grofgeraspte Parmezaanse kaas en een klein handje gepofte quinoa. Vorige artikel RECEPT: GEGLAZUURDE EENDENBORST-HAPJES MET WITLOF EN CITRUS-VANILLE Volgende artikel RECEPT: MATCHA MINT THEE Beoordeel dit artikel: 4.0
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019