RECEPT: GEGLAZUURDE EENDENBORST-HAPJES MET WITLOF EN CITRUS-VANILLE
/ Categories: Recepten

RECEPT: GEGLAZUURDE EENDENBORST-HAPJES MET WITLOF EN CITRUS-VANILLE

DIT HEB JE NODIG

Voor 2 personen

  • 1 eendenborst
  • 1 theelepel. gemalen Szechuan-peper
  • 1 theelepel. Chili vlokken
  • 1 theelepel. dukkah kruidenmix
  • 1 witlof
  • 4 biologische sinaasappels
  • ½ citroen
  • ½ vanillestokje
  • 1 eetl. boter
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. witte sesamzaadjes
  • Oregano of tijm voor garnering
  • Olijfolie

 

ZO MAAK JE HET

  1. Snijd de onderkant van de witlof af en verwijder de blaadjes van de steel. Zet 15 minuten in een kom met lauw water om de bittere smaak enigszins op te lossen.
  2. Verwarm een ​​koekenpan. Eenmaal heet rooster je de Szechuanpeper voor 1 minuut. Voeg sesamzaad toe en rooster ook 1 minuut, terwijl je de pan constant ronddraait zodat er niets aanbrandt. Doe in een kleine kom en meng met dukkah en chilivlokken.
  3. Snijd de eendenborst lichtjes in op de huidzijde en voeg veel zout toe. Bak in een pan zonder olie op middelhoog vuur ongeveer 5-8 minuten tot ze krokant zijn. Draai vervolgens een minuut om om de vleesvezels te verzegelen. Kruid met peper en bak 30 minuten op 100°C op het ovenrek.
  4. Als de eend in de oven staat en het druipvocht een beetje is afgekoeld, voeg je de honing, sesamzaadjes en boter toe aan de pan (verwijder eventueel eerst wat van het eendenvet).
  5. Schil een kwart sinaasappel met een dunschiller, bij voorkeur zonder de witte binnenkant. Pers de sinaasappels en citroen, reduceer het sap en het geschraapte vanillestokje in een kleine steelpan met ¾ tot het sap dikker wordt. Roer nu de inhoud van de pan erdoor.
  6. Verdeel de witlofblaadjes over het bord, snijd de eendenborst in de gewenste maat, verdeel de eendenplakjes over de slablaadjes. Giet de citrus-vanille reductie erover en garneer met het Szechuan chili dukkah mengsel en kruiden.
Previous Article RECEPT: GELE CURRY MET KIP, BIMI EN EI
Next Article RECEPT: BBQ PORTERHOUSE STEAK MET GEGRILDE ASPERGES
Rate this article:
5.0