dinsdag 17 augustus 2021 / Categorieën: Recepten RECEPT: BLINI MET INGELEGDE RODE UI EN RICOTTA DIT HEB JE NODIG Beslag: 65 g geroosterde boekweit 85 g bloem 1 theelepel droge gist 1/2 theelepel zout 200 ml melk 40 g boter 1 ei 1 el azijn Een steelpan Topping: 250 g ricotta 1 ui 50 gram suiker 50 ml azijn 2 el boekweit 1 theelepel komijn 1 theelepel venkelzaad 2 el sesamzaadjes Stengels van dille Zout peper Boter om te frituren Een blender Een koekenpan ZO MAAK JE HET Maal voor het deeg de boekweit met fijn met een blender. Verwarm vervolgens de melk lauwwarm in een steelpan en voeg de droge gist toe tot deze is opgelost. Voeg nu de boter toe en wacht tot deze gesmolten is. Giet het melkmengsel in een kom en voeg de overige ingrediënten toe, meng dit tot een glad beslag. Koel het beslag 30 minuten in de koelkast. Snijd eerst de uien in fijne reepjes, meng met suiker, azijn en een snufje zout en zet 30 minuten opzij. Verhit een koekenpan en rooster de sesam, komijn, venkelzaad en boekweit licht op hoge temperatuur. Laat ze afkoelen en maal ze daarna in een blender met een snufje zout, zodat ze nog een beetje structuur hebben. Verwarm de pan opnieuw en smelt een theelepel boter. Vul nu de pan met genoeg beslag om de blini's van ongeveer 5 cm groot te maken, bak 1-2 minuten aan elke kant tot hun hoogte ongeveer verdubbeld is. Bestrijk de blini voor het serveren met een beetje ricotta, voeg een paar uien toe en een beetje gepofde boekweit. Garneer tot slot met een beetje zout en peper en enkele stengels dille. Vorige artikel RECEPT: VEGETARISCHE RODE LINZENSOEP Volgende artikel WMF OVER DE WERELD VAN KOFFIE Beoordeel dit artikel: 5.0
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019