WMF OVER DE WERELD VAN KOFFIE
/ Categories: Keukengeheimen

WMF OVER DE WERELD VAN KOFFIE

Koffie: tegenwoordig is het leven moeilijk voor te stellen zonder deze warme drank en al zijn varianten, zoals cappuccino, americano, latte macchiato en ristretto. Lees alles over de beste koffiebonen, de juiste bereiding en de perfecte uitrusting voor een authentieke koffie ervaring in je eigen huis.

DE ZIEL VAN KOFFIE

Koffie begon zijn triomftocht door Europa in de 17e eeuw en tegenwoordig is het leven moeilijk voor te stellen zonder koffie en al zijn varianten. Koffie is één van de meest populaire warme dranken van de wereld.

Eén daarvan is typerend voor alles waar we van houden als het om koffie gaat: de espresso. Heet, sterk en aromatisch, het reduceert een kopje koffie tot zijn essentie. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de espresso de ziel van koffie is, het uitgangspunt én het vereiste voor veel andere heerlijke soorten koffies, zoals cappuccino, latte macchiato en americano.

"There is no escaping the espresso.

It is the heart and soul of all Italian speciality coffees."


HET VERSCHIL TUSSEN ARABICA EN ROBUSTA KOFFIEBONEN

Omdat er zoveel verschillende merken, melanges en graden van branden op de markt, is het bijna onmogelijk om te bepalen hoeveel soorten koffie er zijn. Er zijn ongetwijfeld meer dan 100 verschillende soorten koffie rassen, waarbij Arabica en Robusta de markt domineren en de basis vormen voor vrijwel alle soorten koffie. Arabica en Robusta zijn allebei koffiebonen, maar toch zit er veel verschil in onder andere de smaak:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ONZE TIPS VOOR NOG LEKKERDERE KOFFIE 

  1. Zorg ervoor dat de koffie die je koopt van goede kwaliteit is en zo vers geroosterd mogelijk. Je kunt het beste hele bonen kopen. 

  2. Maal je bonen zelf. Zo gaan de aroma's minder snel verloren, in tegenstelling tot voorgemalen koffie.

  3. Gebruik indien mogelijk alleen gefilterd water, omdat de kalk in drinkwater de smaak van verse koffie kan verstoren. En ook prettig: je je koffiemachine minder vaak schoon te maken en te ontkalken. Win-win.

  4. Maak je koffiemachine regelmatig schoon, zodat oliën van met name vette koffiebonen niet (te lang) in je machine achterblijven. Het kan zorgen voor minder goede kwaliteit koffie én he is ook beter voor je machine.

  5. Experimenteer met gemalen kruiden, zoals kaneel, vanille of kardemom en voeg ze toe aan de koffiedik.

 

TIJDSLOOS DESIGN VOOR DE PERFECTE KOFFIE THUIS

Keukens worden omgetoverd tot koffiebars, liefhebbers van Italiaanse koffiespecialiteiten worden echte barista's en fijngemalen koffie wordt omgetoverd tot heerlijke, espresso op perfecte temperatuur. Stap in de schoenen van een echte Barista en maak de heerlijkste koffie variaties met de WMF Lumero portafilter Espresso machine. De Lumero is een compact prijswinnende pistonmachine met sfeervolle LED-verlichting en eersteklas Barista crema-bereiding voor het ultieme koffiegenot. Met een hoogte van slechts 30,4 cm past hij in elke keuken.

De Consumentenbond heeft de WMF Lumero Espresso machine tevens wederom (vorig jaar Best Getest, Oktober 2020) beoordeeld tot ‘Beste uit de test’ in de maand juli 2021, met een top score van 8,2 in de categorie halfautomaten. Het smaakpanel heeft de kwaliteit van de koffie (smaak, aroma, cremalaag) beoordeeld als uitmuntend.

De WMF LUMERO Portafilter Espresso machine 

Previous Article RECEPT: BLINI MET INGELEGDE RODE UI EN RICOTTA
Next Article RECEPT: TARTE TATIN MET GEKARAMELISEERDE UI
Rate this article:
5.0