RECEPT: VEGETARISCHE RODE LINZENSOEP
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: VEGETARISCHE RODE LINZENSOEP

Voor 4 personen 

DIT HEB JE NODIG:

  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 100 gr wortel
  • 100 gr prei
  • 100 gr knolselderij 
  • 3 tl olijfolie
  • 180 gr rode linzen
  • 4 tl rode peperpasta 
  • 1 liter groentenbouillon 
  • Zout
  • Peper
  • Komijnpoeder
  • Chilipoeder
  • Peterselie
  • Citroenschil (halve citroen)
  • Handje geroosterde pijnboompitjes
  • Zure room of soja room voor de garnering
  • 4 pitabroodjes om erbij te serveren
  • Een soep- of hoge kookpan 

ZO MAAK JE HET:

  1. Snipper de ui en fruit deze aan in olijfolie. Hak de worteltjes, prei, knolselderij en knoflook fijn en voeg dit toe aan de ui. Bak even zachtjes aan. 
  2. Voeg de rode linzen en peperpasta toe en roer door.
  3. Giet de groentebouillon erbij en breng op smaak met peper, zout, komijn en chilipoeder. 
  4. Kook dit voor 20 minuten op zacht vuur (net onder het kookpunt), zodat de linzen zacht worden.
  5. Rasp de citroenschil en hak de pijnboompitten en peterselie fijn. Voeg toe aan de soep.
  6. Serveer de soep in kommetjes met een eetlepel (soja)room en met een pitabroodje.

Tip: vind je de soep te dik? Pureer deze dan nog even kort met een staafmixer. 

Vorige artikel BACK TO WORK (AT HOME)? ZÓ HAAL JIJ HET BESTE UIT JOUW THUISWERKDAG
Volgende artikel RECEPT: BLINI MET INGELEGDE RODE UI EN RICOTTA
Beoordeel dit artikel:
3.0