maandag 11 november 2024 / Categorieën: Recepten RECEPT: BROWNIE MET VANILLE EN ROOMKAAS Maak je kerstdiner compleet met deze heerlijke brownie. De zachte chocolade, de romige topping en de frisse bessen zorgen voor een onvergetelijke afsluiter van het kerst diner! DIT HEB JE NODIG: Voor 4 personen For the brownie: 4 eieren 300g bruine suiker 200g boter 130g volle melkchocolade coating 50g bloem 20g cacao Voor de vanille & kaascrème: 100g zachte boter 200g Philadelphia roomkaas 150g poedersuiker 1 vanillestokje Om te serveren: Poeder suiker Verse bessen 1 el karamel saus ZO MAAK JE HET: Voor de brownie: Klop de eieren met de bruine suiker ca. 10 minuten in de WMF Profi Plus keukenmachine tot ze schuimig zijn. Smelt ondertussen de couverture en boter au bain-marie, onder voortdurend roeren. Meng in een kom de bloem en cacao tot er geen klontjes ontstaan. Zet de WMF Profi Plus keukenmachine op halve snelheid en roer de gesmolten couverture langzaam door het eimengsel. Roer de gesmolten couverture langzaam door het eimengsel. Voeg geleidelijk het bloem-cacaomengsel toe aan het resterende mengsel. Bekleed de WMF Multi Taste Hot Air Fryer met bakpapier, plaats het mengsel en bak op 170°C gedurende 40 minuten. Haal na het bakken de lades uit de airfryer en laat de brownie volledig afkoelen. Voor de roomkaas-vanillecrème: Klop de boter op kamertemperatuur met de poedersuiker in de WMF Profi Plus keukenmachine op de hoogste snelheid ca. 10 minuten tot het schuimig is. Voeg nu de roomkaas en de zaadjes van een vanillestokje toe en klop nog 3 minuten op gemiddelde snelheid. Giet de afgewerkte room in een spuitzak en zet apart. Voor het serveren: Snijd de volledig afgekoelde brownie in gelijkmatige stukken en besprenkel met de roomkaas en vanilleroom. Garneer naar wens met karamelsaus of poedersuiker en verse bessen. Vorige artikel RECEPT: INDISCHE KIKKERERWTEN CURRY Beoordeel dit artikel: Geen beoordeling
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019