RECEPT: BURRATA MET GEGRILDE NECTARINE EN PISTACHE
/ Categories: Recepten

RECEPT: BURRATA MET GEGRILDE NECTARINE EN PISTACHE

WMF Profi Plus Contact Grill Perfection: onze grill met premium design en perfecte grillresultaten. Ellen van Duijn, auteur van het kookboek “Made by Ellen - Elke dag verrassend lekker eten” en foodblogger, testte onze WMF Profi Plus Contact Grill Perfection maar al te graag uit en grillde hier een smaakvol nagerecht (of voorgerecht) op van gegrilde nectarine, burrata, ras el hanout, honing, chilipeper en pistache. 

Dit blog is geschreven door Ellen van Duijn, auteur van het kookboek “Made by Ellen - Elke dag verrassend lekker eten” en foodblogger van de gelijknamige blog madebyellen.nl


"Eerder vertelde ik je al dat ik voor WMF Nederland een aantal recepten mag ontwikkelen met de prachtige WMF Profi Plus Contact Grill Perfection. Terwijl we lekker buiten in het zonnetje zaten grilden we verschillende gerechten. De dorade met gegrilde groenten was een groot succes. Vervolgens maakten we ook een culinair toetje op de WMF Profi Plus Contact Grill Perfection. Burrata met gegrilde nectarine, pistache, ras el hanout, een snufje chili en honing. Het zuurdesem brood paste daar uitstekend bij. Een perfecte combinatie van zoet, hartig en structuren. Maar je zou dit gerechtje ook goed als voorgerecht kunnen eten. Vandaag deel ik het recept met je. Lees je mee?!"

HET RECEPT

Voor 4 personen | Voorbereidingstijd: 5 minuten | Grilltijd: 10 minuten 

Ingrediënten

  • 4 nectarines (perzik kan ook)
  • 1 goede burrata
  • Klein klontje boter
  • 1 hand pistache noten, uit de dop
  • ⅓ theelepel ras el hanout kruiden
  • Snufje chili
  • 1 volle eetlepel honing

Bereiding

  1. Verwarm de WMF Profi Plus Contact Grill Perfection voor op de "M-stand".
  2. Ondertussen halveer je de nectarines en verwijder je de pit.
  3. Haal de burrata alvast uit de verpakking en laat uitlekken.
  4. Zet een pannetje op het vuur en laat een klontje boter erin smelten.
  5. Schep de pistachenoten erdoor en bak deze voor een minuut of 8 op middelgroot vuur of totdat de noten kleur hebben gekregen. Roer de kruiden erdoor en na een minuut of twee de honing. Maak af met een klein beetje zeezout.
  6. Bestrijk de nectarines met een beetje olijfolie en leg deze met de schil omlaag op de grill. Sluit de grill en wacht totdat het fruit gegrild is en mooie strepen heeft. Haal van de grill en leg op een bord.
  7. Leg nu ook de burrata op het bord en breng op smaak met een beetje goede olijfolie, peper en zeezout. Schep de gegrilde pistachenoten met honing over het fruit en serveer met geroosterd zuurdesem of ander stevig brood.

Tips

"Ook vis kun je heel goed op de WMF Profi Plus Contact Grill Perfection bereiden. Kijk hier voor het uitgewerkte recept."

Previous Article RECEPT: SNELLE SHORT RIBS UIT DE SNELKOOKPAN
Next Article RECEPT: DORADE GRILLEN OP DE WMF PROFI PLUS CONTACT GRILL PERFECTION
Rate this article:
5.0