RECEPT: DORADE GRILLEN OP DE WMF PROFI PLUS CONTACT GRILL PERFECTION
/ Categories: Recepten

RECEPT: DORADE GRILLEN OP DE WMF PROFI PLUS CONTACT GRILL PERFECTION

WMF Profi Plus Contact Grill Perfection: onze grill met premium design en perfecte grillresultaten. Ellen van Duijn, auteur van het kookboek “Made by Ellen - Elke dag verrassend lekker eten” en foodblogger, testte onze WMF Profi Plus Contact Grill Perfection maar al te graag uit en grillde hier een smaakvolle dorade op.

Dit blog is geschreven door Ellen van Duijn, auteur van het kookboek “Made by Ellen - Elke dag verrassend lekker eten” en foodblogger van de gelijknamige blog madebyellen.nl


DE WMF PROFI PLUS CONTACT GRILL PERFECTION

"Een paar maanden geleden stond ik op een heel leuk event van WMF Nederland bij de Kookfabriek. Toen ik daar de prachtige WMF Profi Plus Contact Grill Perfection zag staan was ik eigenlijk meteen verkocht. Ik fantaseerde er direct op los wat ik er allemaal mee zou kunnen maken. Ik zag het al helemaal voor me. De meest fantastische tosti’s voor de kinderen, heerlijke vis voor de zomerse avonden, een mooi stukje gegrild wild in het najaar en wellicht zo nu en dan nog eens een prachtig kippetje erop met veel knoflook. En voor het nagerecht een culinair toetje ;-).
Dus toen ik door WMF onlangs gevraagd werd of ik het leuk vond om een aantal recepten te bedenken om met de WMF Profi Plus Contact Grill Perfection te maken was mijn antwoord snel gegeven. De komende tijd zal ik je dan ook een paar heerlijke grill recepten op de blog laten zien."

"Vandaag trap ik af met een heerlijke dorade op de WMF Profi Plus Contact Grill Perfection. Met behulp van deze grill zet je in een handomdraai chef waardige kwaliteit op tafel. Je hebt de keuze uit verschillende programma’s. Of je er nou een stukje vis, vlees, tosti of wat groenten op wilt bereiden. Je stelt het heel eenvoudig in en de grill geeft je middels een piepsignaal een seintje wanneer je gerecht klaar is. “Rare”, “medium” of “done”. Precies zoals jij het wilt hebben. Een culinair hoogstandje op tafel zetten hoeft op deze manier niet moeilijk te zijn of lang te duren. Fijn toch?! En oh ja, ik werd meteen een beetje overig ijverig en plakte er een smakelijk toetje aan vast. Maar daarover later mee. Lees je mee?!"

 

HET RECEPT

Voor 2 tot 4 personen | Voorbereidingstijd: 5 minuten | Grilltijd: ongeveer 10 minuten 

Ingrediënten

  • Een hele vis per persoon of voor twee
  • Olijfolie
  • Zeezout en peper
  • Citroen
  • Tuinkruiden, zoals verse bergsteentijm, oregano, tijm, rozemarijn, etc. 
  • Voor erbij: kleine stronkjes sla (bijvoorbeeld little gem) of plakjes courgette

Bereiding

  1. Laat de dorade schoonmaken door de visboer. Wanneer je de dorade gaat gebruiken spoel deze deze even onder koud water af en dep droog met een stukje keukenrol.
  2. Zet de WMF Profi Plus Contact Grill Perfection klaar en verwarm deze voor op de "M" stand.
  3.  Snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes en halveer de sla stronkjes over de lengte. Bestrijk met wat olijfolie en plaats deze na een minuut of 5 voorverwarmen op de grill. Sluit deze nu en grill de groente in enkele minuten goudbruin. Verwijder de groenten van de grill en leg apart op een schaal.
  4. Verwarm de grill nu voor op het "vis" programma. Na ongeveer 5 minuten is de grill weer warm genoeg om te gebruiken.
  5. Bestrijk de dorade met olijfolie en strooi er wat zeezout over en wat peper. Leg eventueel een takje tuinkruiden op de vis en plaats deze op de onderkant van de grill. Sluit de grill en bak de dorade nu in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin.
  6. Haal de vis uit de grill en leg op een bord. Schenk er nog een beetje van je lekkerste olijfolie overheen en serveer met een plakje citroen.

Tips

"Onlangs kocht ik een plantje bergsteentijm. Al doet de naam anders vermoeden ligt de smaak en geur ergens tussen munt en oregano in. Aangezien het best snel groeit kon ik er al wat van plukken voor op mijn vis. Maar je kan uiteraard ook heel veel andere kruiden hiervoor gebruiken. Het geeft de vis een subtiele, kruidige smaak.
En kom je, terwijl je aan tafel zit, erachter dat de hoeveelheid eten toch niet helemaal toereikend is? Je kan ook heel makkelijk een bevroren worstje of hamburger op de grill leggen. Hier is namelijk een aparte “diepvries” stand voor." 

"En om te laten zien dat je op deze prachtige grill echt kan koken en er dus ook verschillende gangen op kan maken grillde ik nectarines voor het toetje en serveerde dit met goede burrata en geroosterde pistachenoten met ras el hanout & chili. Ik serveerde hier knapperig zuurdesem roggebrood bij. Mmmmm….. zo lekker! Bekijk het uitgeschreven recept van dit toetje hier."

  

 

Previous Article RECEPT: BURRATA MET GEGRILDE NECTARINE EN PISTACHE
Next Article RECEPT: ZELFGEMAAKTE BAO BUNS
Rate this article:
5.0