dinsdag 14 mei 2024 / Categorieën: Recepten By @outstandingvegan RECEPT: CHOCOLATE & AVOCADO MOUSSE Op zoek naar een zomerse afsluiting van het diner? Ontdek de verassende combinatie van smaken met deze romige avocado chocolademousse, gemaakt met de WMF Kult X Food Processor. Een heerlijke traktatie als afsluiter van je diner, gecreëerd door @outstandingvegan. DIT HEB JE NODIG Voor 4 personen Voor de chocolademousse: 4 middelgrote avocado's 3 eetlepels ahornsiroop 25 g cacaopoeder 2 eetlepels kokosolie Schil van de helft van een biologische of goed gewassen sinaasappel 5 ontpitte dadels 60 ml plantaardige melk (soja) Voor het opdienen: Schil van de helft van een biologische of goed gewassen sinaasappel 20 g geraspte pure chocolade ZO MAAK JE HET Voor de chocolade-avocadomousse: Verwijder de pit van elke avocado. Voeg in de WMF Kult X Foodprocessor het avocadovlees samen met de ahornsiroop, kokosolie, cacaopoeder en plantaardige melk toe. Bewaar een beetje van de plantaardige melk voor eventueel later gebruik. Rasp de schil van een halve sinaasappel direct boven het mengsel en voeg ook de dadels toe. Sluit de deksel en mix gedurende 5 minuten of tot de textuur romig is zonder stukjes. Als het mengsel te compact is, maak het dan vloeibaar met een scheutje plantaardige melk. Giet het uiteindelijke mengsel in de glaasjes waarin je het wil serveren en bewaar ze gedurende 20 minuten in de koelkast. Een andere optie is om dit recept een dag van tevoren te maken voordat je het serveert en de mousse een nacht in de koelkast te bewaren. Voor serveren: Rasp vóór het serveren pure chocolade op elke mousse. Gebruik de rest van de sinaasappelschil en rasp een royale hoeveelheid op elke kom en geniet ervan! Vorige artikel RECEPT: GROENE ASPERGES MET KRUIDENMAYONAISE Volgende artikel RECEPT: OESTERS VAN DE GRILL MET VERMOUTSCHUIM Beoordeel dit artikel: Geen beoordeling
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019