RECEPT: CHOCOLATE & AVOCADO MOUSSE
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: CHOCOLATE & AVOCADO MOUSSE

Op zoek naar een zomerse afsluiting van het diner? Ontdek de verassende combinatie van smaken met deze romige avocado chocolademousse, gemaakt met de WMF Kult X Food Processor. Een heerlijke traktatie als afsluiter van je diner, gecreëerd door @outstandingvegan.

 

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen

Voor de chocolademousse:

  • 4 middelgrote avocado's
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 25 g cacaopoeder
  • 2 eetlepels kokosolie
  • Schil van de helft van een biologische of goed gewassen sinaasappel
  • 5 ontpitte dadels
  • 60 ml plantaardige melk (soja)

Voor het opdienen:

  • Schil van de helft van een biologische of goed gewassen sinaasappel
  • 20 g geraspte pure chocolade

 

ZO MAAK JE HET

Voor de chocolade-avocadomousse:

  1. Verwijder de pit van elke avocado.
  2. Voeg in de WMF Kult X Foodprocessor het avocadovlees samen met de ahornsiroop, kokosolie, cacaopoeder en plantaardige melk toe. Bewaar een beetje van de plantaardige melk voor eventueel later gebruik.
  3. Rasp de schil van een halve sinaasappel direct boven het mengsel en voeg ook de dadels toe.
  4. Sluit de deksel en mix gedurende 5 minuten of tot de textuur romig is zonder stukjes.
  5. Als het mengsel te compact is, maak het dan vloeibaar met een scheutje plantaardige melk.
  6. Giet het uiteindelijke mengsel in de glaasjes waarin je het wil serveren en bewaar ze gedurende 20 minuten in de koelkast. Een andere optie is om dit recept een dag van tevoren te maken voordat je het serveert en de mousse een nacht in de koelkast te bewaren.

Voor serveren:

  1. Rasp vóór het serveren pure chocolade op elke mousse.
  2. Gebruik de rest van de sinaasappelschil en rasp een royale hoeveelheid op elke kom en geniet ervan!
Vorige artikel RECEPT: GROENE ASPERGES MET KRUIDENMAYONAISE
Volgende artikel RECEPT: OESTERS VAN DE GRILL MET VERMOUTSCHUIM
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling