dinsdag 14 mei 2024 / Categorieën: Recepten RECEPT: OESTERS VAN DE GRILL MET VERMOUTSCHUIM Je gasten op een culinaire manier verrassen? Geniet van huisgepocheerde oesters, rechtstreeks van de WMF Lono Master Grill, gegarneerd met een vermouthschuim. Een heerlijke start van elke zomerse bijeenkomst! DIT HEB JE NODIG Voor 4 personen Voor de oesters: 8 Oesters nr. 0 of 1 Voor het vermoutschuim: 50 gram knolselderij 50 g stengels bleekselderij 50 g sjalotten 20 g boter 20 g verse peterselie 10 g verse dragon 10 g verse dille 5 g korianderzaad 5 g zwarte peper 250 g Noilly Prat-vermout 250 gram room 100 g melk Zout Witte peper ZO MAAK JE HET Voor het vermoutschuim Schil en was de knolselderij, knolselderij en sjalotjes, snijd ze in blokjes van ca. 0,5 cm en zet opzij. Smelt de boter in een kleine pan en bak de knolselderij, bleekselderij en sjalotjes op laag vuur tot ze kleurloos zijn. Voeg nu de kruiden toe, giet de Noilly Prat erbij en breng aan de kook tot de vloeistof tot de helft is ingekookt. Voeg de room en de melk toe en breng aan de kook. Voeg ten slotte de peterselie, dille en dragon toe aan het mengsel, dek af en laat 10 minuten trekken zonder hitte. Zeef de vloeistof en vang de saus op in een pan, breng op smaak met peper en zout, dek af en zet opzij. Voor de oesters Open de oester met een oestermes zodat de vloeistof niet verloren gaat. Pocheer de oester nu in zijn eigen vloeistof op de WMF Lono Mastergrill gedurende ongeveer 2-4 minuten. Breng de saus één keer aan de kook en mix met de WMF Kult X staafmixer tot schuim. Schep een eetlepel vermoutschuim op de oesters en serveer direct. Vorige artikel RECEPT: CHOCOLATE & AVOCADO MOUSSE Volgende artikel RECEPT: ZOMERSE MOJITO COFFEE Beoordeel dit artikel: 5.0
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019