RECEPT: OESTERS VAN DE GRILL MET VERMOUTSCHUIM
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: OESTERS VAN DE GRILL MET VERMOUTSCHUIM

Je gasten op een culinaire manier verrassen? Geniet van huisgepocheerde oesters, rechtstreeks van de WMF Lono Master Grill, gegarneerd met een vermouthschuim. Een heerlijke start van elke zomerse bijeenkomst! 

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen

Voor de oesters:

  • 8 Oesters nr. 0 of 1

Voor het vermoutschuim:

  • 50 gram knolselderij
  • 50 g stengels bleekselderij
  • 50 g sjalotten
  • 20 g boter
  • 20 g verse peterselie
  • 10 g verse dragon
  • 10 g verse dille
  • 5 g korianderzaad
  • 5 g zwarte peper
  • 250 g Noilly Prat-vermout
  • 250 gram room
  • 100 g melk
  • Zout
  • Witte peper

ZO MAAK JE HET

Voor het vermoutschuim

  1. Schil en was de knolselderij, knolselderij en sjalotjes, snijd ze in blokjes van ca. 0,5 cm en zet opzij.
  2. Smelt de boter in een kleine pan en bak de knolselderij, bleekselderij en sjalotjes op laag vuur tot ze kleurloos zijn. Voeg nu de kruiden toe, giet de Noilly Prat erbij en breng aan de kook tot de vloeistof tot de helft is ingekookt.
  3. Voeg de room en de melk toe en breng aan de kook.
  4. Voeg ten slotte de peterselie, dille en dragon toe aan het mengsel, dek af en laat 10 minuten trekken zonder hitte.
  5. Zeef de vloeistof en vang de saus op in een pan, breng op smaak met peper en zout, dek af en zet opzij.

Voor de oesters

  1. Open de oester met een oestermes zodat de vloeistof niet verloren gaat.
  2. Pocheer de oester nu in zijn eigen vloeistof op de WMF Lono Mastergrill gedurende ongeveer 2-4 minuten.
  3. Breng de saus één keer aan de kook en mix met de WMF Kult X staafmixer tot schuim.
  4. Schep een eetlepel vermoutschuim op de oesters en serveer direct. 
Vorige artikel RECEPT: CHOCOLATE & AVOCADO MOUSSE
Volgende artikel RECEPT: ZOMERSE MOJITO COFFEE
Beoordeel dit artikel:
5.0