RECEPT: GEGRILDE PUNTPAPRIKA'S MET PADDENSTOELENVULLING EN FETADIP
/ Categories: Recepten

RECEPT: GEGRILDE PUNTPAPRIKA'S MET PADDENSTOELENVULLING EN FETADIP

Voor 4 personen | Kooktijd: 60 minuten | Gemakkelijk 

DIT HEB JE NODIG

Voor de paprika's

  • 125 g langkorrelige rijst
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 8–9 eetlepels olijfolie
  • 350 g gemengde paddenstoelen naar smaak en seizoen (bijv. koningsoesterzwammen, champignons, eekhoorntjesbrood, cantharellen)
  • 1 grote bos gemengde kruiden (bijv. peterselie, bieslook, tijm en basilicum)
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • Paprikapoeder, heet en zoet
  • 6–8 kleine tot middelgrote puntpaprika's (bijvoorbeeld geel of rood)
  • 2 rode pepers
  • Olie die geschikt is voor heet bakken (zonnebloemolie of pindaolie) op de grill

Voor de dip

  • 300 g romige feta (schaap of geit)
  • 1 Bosje bieslook
  • 100 g zure room
  • Peper naar smaak
  • Scheutje citroensap

Bijgerecht: Focaccina, Libanees of Turks brood

ZO MAAK JE HET

  1. Kook de rijst in bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit in 2 eetlepels olie.
  2. Maak de paddenstoelen schoon. Snij 200 g in blokjes en bak krachtig in de pan met het ui/knoflook mengsel tot al het vocht verdampt is. Doe het paddenstoelen-ui mengsel in een mengkom en voeg de gare gekookte rijst toe.
  3. Spoel de kruiden af, schud droog en snij alles fijn, behalve een beetje tijm. Voeg de gehakte kruiden en 2 eetlepels olie toe aan de mengkom bij de rest. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  4. Was de puntpaprika's en verwijder de steel en zaadjes. Vul de puntpaprika’s met het rijstmengsel en druk een beetje aan.
  5. Voor de dip spoel de bieslook af en snijd fijn. Meng met de feta en zure room in een mengkom tot een romig geheel. Breng op smaak met peper en citroensap.
  6. Verwarm de grill voor op gemiddelde temperatuur.
  7. Halveer de paddenstoelen in de lengte of kleiner, afhankelijk van de grootte. Was de rode pepers en snijd ze in de lengte doormidden. Meng de paddenstoelen met de chilipepers, 2 el olie en de rest van de tijm.
  8. Bestrijk de grill met de rest van de olie en leg alles op de grill.  Draai regelmatig en maak het geheel af met wat zout.
  9. Serveer met de fetakaasdip en brood naar wens.

Extra Tip’s:

Tip 1: Scheur de paddenstoelen ipv snijden, dan behouden ze beter hun vorm en smaak op de gril

Tip 2: Toast je brood vlak voor het serveren voor extra smaak.

 

Previous Article RECEPT: KEBABSPIESEN VAN LAMSGEHAKT MET TURKS BROOD EN YOGHURTDIP
Next Article RECEPT: FALAFEL QUINOA SALADE ON THE GO
Rate this article:
5.0